Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 20:11

Досвід не впорався з молодістю: як Кличко на "Вемблі" закінчив з боксом

Досвід не впорався з молодістю: як Кличко на "Вемблі" закінчив з боксом
Ентоні Джошуа переміг Володимира Кличка технічним нокаутом в 11-му раунді. Фото: inosmi.ru

Ми продовжуємо згадувати топ-5 найбільш резонансних подій у світі спорту, які відбулися в 2017 році. На черзі — бій Володимира Кличка проти Ентоні Джошуа, який відбувся в ніч з 29 на 30 квітня на легендарному лондонському стадіоні "Вемблі". І став вінцем кар'єри українського боксера. На жаль, не мажорним: британець переміг Володимира технічним нокаутом у 11-му раунді. Таким чином, він не лише захистив свій титул IBF, але й виграв вакантний титул суперчемпіона за версією WBA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко продав свій халат з останнього бою за кругленьку суму.

Поразка не здивувала. Джошуа, який на момент бою був молодший за опонента на тринадцять з половиною років, вважався фаворитом битви. До того ж, він був господарем рингу. Але на боці Кличка - величезний досвід, плюс у 41-річному віці він був у чудовій формі. Перші чотири раунди володів ініціативою, постійно маневрував.

Кличку відверто не вистачило сил, для того, щоб дотиснути опонента, який на той момент теж був досить виснаженим. Джошуа ж, навпаки, зумів провести декілька влучних атак і відправити Володимира в нокдаун

Але Джошуа протримався в такому темпі до 5-го раунду, який і став переломним. Кличку відверто не вистачило сил, для того, щоб дотиснути опонента, який на той момент теж був досить виснаженим. Джошуа ж, навпаки, зумів провести декілька влучних атак і відправити Володимира в нокдаун. Дещо вирівнялася ситуація в проміжку з 7-го до 10-го раунду, коли на ринзі спостерігалася шахова партія, в якій не було явного переможця.

А в 11-му настала розв'язка. Молодість перемогла досвід. Кличко зі старту почав пропускати потужні удари і двічі побував у нокдаунах. Щоразу піднімався і продовжував бій. Але після одностороннього побиття в куті рингу рефері зупинив поєдинок.

Після бою Джошуа сказав, що не проти дати Володимиру ще один шанс – якщо той захоче. Кличко ж не став робити будь-які заяви щодо свого майбутнього. Але після певної паузи підкорився здоровому глузду і оголосив про завершення кар'єри.

Володимир Кличко провів 69 боїв на професійному ринзі. 64 перемоги (53 – нокаутом), 5 поразок. Ентоні Джошуа має 19 поєдинків. В усіх переміг нокаутом.

Зараз ви читаєте новину «Досвід не впорався з молодістю: як Кличко на "Вемблі" закінчив з боксом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути