вівторок, 18 січня 2022 21:00

Не потрібен "Шахтарю". В який клуб може перейти Коноплянка

Не потрібен "Шахтарю". В який клуб може перейти Коноплянка
Євген Коноплянка виступає за "Шахтар" із літа 2019 року. Фото: ФК "Шахтар".

Колишній півзахисник збірної України 32-річний Євген Коноплянка виявився не потрібний "Шахтарю". "Гірники" не взяли Коноплянку на перший тренувальний збір до Туреччини. Вінгер займається пошуком нової команди для себе. Угода із "Шахтарем" чинна до літа 2022 року.

В які клуби може перейти Коноплянка? Тут не так багато варіантів. У нього велика зарплата. За повідомленням ЗМІ - €1.5 -1.7 млн за сезон. Гравцю вже 32 роки, і він фактично пропустив першу частину сезону через травми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не побачив таланту Мудрика. Чому головний селекціонер "Шахтаря" покинув команду

Закордоном Коноплянка ніколи не був зіркою, тому йому буде дуже складно розраховувати на щедрі пропозиції із Близького Сходу чи Туреччини. Там теж навчилися рахувати гроші. На провідні чемпіонати він вже не тягне, а українські команди та клуби зі Східної Європи не готові платити йому великі гроші.

В Україні були розмови про "Дніпро-1", але дніпровський клуб швидко відмовився від можливого трансферу футболіста.

Коноплянка має великі фінансові вимоги та схильність до травм

Кандидат номер один - грецький ПАОК. Там спортивним директором став португалець Жозе Боту. Останні чотири роки він працював в "Шахтарі" головним селекціонером. Саме під час роботи Боту до "Шахтаря" прийшов Коноплянка. Значить португальський селекціонер бачить у ньому потенціал. Клуб тримає заможний бізнесмен Іван Савідді, який може платити Коно потрібні гроші.

Другий варіант - житомирське "Полісся". Клуб перейшов із муніципальної власності в руки власника BGV Group Геннадія Буткевича, уродженця Дніпра. Житомиряни активно працюють на трансферному ринку. Запрошуючи гравців із досвідом та ім'ям. Новачком команди став колишній форвард збірної України Пилип Будківський. Тренує команду колишній капітан "Динамо" Юрій Калитвинцев. На домашні матчі приїжджали Олександр Усик та Андрій Шевченко. "Полісся" може запросити Коноплянку для засвідчення власних амбіцій та можливостей. Це буде велика подія для клубу, міста, регіону та першої ліги. Взявши на себе частину фінансових вимог Коноплянки, а інша залишиться за "Шахтарем" до завершення контракту в кінці сезону.

"Шахтар" придбав Євгена Коноплянку влітку 2019 року у німецького "Шальке" за €2 млн.

Загалом Євген провів за "Шахтар" 46 матчів, оформивши п'ять голів і три асисти. У поточній кампанії півзахисник награв 47 хв. у кваліфікації Ліги чемпіонів. Його контракт завершується 30 червня цього року.

Коноплянка виступав за збірну України з 2010 року. Брав участь у Євро-2012 та Євро-2016. Загалом провів за національну команду 86 матчів та забив 21 голи.

Захищав кольори "Дніпра", "Севільї" та "Шальке".

Зараз ви читаєте новину «Не потрібен "Шахтарю". В який клуб може перейти Коноплянка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути