Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2021 10:51

Назвали винного в провалі "Шахтаря"

Назвали винного в провалі "Шахтаря"
"Шахтар" зіграв найгірший груповий турнір в історії. Фото: Reuters

Українська преса не пошкодувала чорних фарб для характеристики виступу "Шахтаря" у цьогорічній Лізі чемпіонів.

Футбол-24 цитує відомого журналіста Єгора Чечеринду, який радить "Шахтарю" призначити тренером Юрія Вернидуба:

"Де Дзербі vs Вернидуб. Знову Шахта зливається за 20 секунд до фінального свистка у матчі проти суперклубу "Шериф". За 6 матчів у ЛЧ супернапад донецьких бразильців спромігся забити цілі 2 м'ячі. Для порівняння - Шериф забив 7. Натомість суперзахист ШД отримав 12 в свої ворота. За 10 хвилин до кінця матчу Де Дзербі міняє досвідченого П'ятова на Шевченка, і той двічі створює реальну пожежу у штрафному. В результаті - пропускає. Коли "Шериф" забиває свій гол, п'ятеро нападників "Шерифа" розривають у штрафному майданчику шістьох захисників "Шахтаря". Зрозуміло, ШД вже нічого не потрібно в цьому матчі. І так - прямий виліт. Але так само нічого не було потрібно і клубу Вернидуба, гравці якого билися та пресингували до останніх секунд.

А тепер просте запитання - Для чого було запрошувати в ШД дорогого італійського Де Дзербі, якщо український в рази "дешевший" Вернидуб, з командою в 15 разів дешевшою за ЩД, демонструє в рази кращий результат??"

"Роберто Де Дзербі прийшов до "Шахтаря" на солідний контракт, а також отримав три потужні трансфери. Трансфери, 2 голи та 2 очки у груповому етапі Ліги чемпіонів (найгірший результат у групі ЛЧ в історії клубу), перше за 10 років непотрапляння "Шахтаря" у весняну частину єврокубків, рівність очок в УПЛ з "Динамо", у якого немає великих грошей на посилення навіть під чемпіонат.

Де Дзербі та багато його прихильників вважають, що італійцеві просто потрібен час, але спробуйте уявити, як би розірвали Луїша Каштру, якби він так розпочав свою роботу? Просто він не такий модний тренер і його не вважали візіонером - і зовсім інше ставлення", - пише "Трибуна".

Навіть якщо далі він поведе "Шахтар" до успіху, а в майбутньому стане одним із найкращих тренерів світу – це не скасовує слабкий старт Роберто в Україні. Луїш Каштру почав набагато солідніше і два роки пропрацював без трансферів, коли на італійця витратили € 40 мільйонів і напевно планують витрачати ще, бо команда не дає результату, а втратити ще й чемпіонат не можна.

Португальця в цій ситуації шкода найбільше, бо йому не дали таких можливостей, а потім тихо злили з клубу на користь гламурнішого і хайповішого італійця.

Єдине, за що багато чого можна пробачити Де Дзербі – робота з українськими гравцями. Мудрик, Бондаренко, Судаков отримали більшу довіру в італійця – і це справді великий плюс. Але це не означає, що не можна вважати провалом результати команди на старті сезону.

Де Дзербі виявився не супергероєм Marvel, а звичайною людиною, зі своїми емоціями і пристрастями, з серйозними помилками в оцінках людей і ситуацій

"Терикон" теж дає характеристику Роберто Де Дзербі:

"Прихід Роберто Де Дзербі до "Шахтаря" викликав у багатьох приплив надії на те, що цей італійський чарівник у найкоротші терміни створить сучасну команду європейського класу. Нічого такого не вийшло. Де Дзербі виявився не супергероєм Marvel, а звичайною людиною, зі своїми емоціями і пристрастями, з серйозними помилками в оцінках людей і ситуацій. Без сумнівів, що він сповідує сучасний підхід до футболу, але реалізувати його швидко не може.До речі, і в "Сассуоло" йому знадобився сезон, щоб адаптуватися і досягти нової якості. Швидше за все, Де Дзербі - людина не швидкого результату, зовсім не чарівник.

Ми бачимо, що Де Дзербі таки досягає повільного прогресу команди. За нього поліпшуються окремі гравці - приклад Михайла Мудрика лише найяскравіший. Але деякі застигають у розвитку - приклад Манора Соломона знов-таки непоодинокий. І, можливо, головна претензія, яку можна висунути Де Дзербі - відсутність у "Шахтаря" справжнього командного духу. Нині це - емоційна група людей, безсумнівно, об'єднаних спільною метою, які погано переносять удари долі. Тренер має в найближчі місяці виправити це і багато іншого. Сподіватимемося, що він здатний впоратися".

"Футбум" цитує тренера Юрія Бакалова:

"Ніщо за грою не віщувало такий результат. – Але, на жаль, це вже традиційний підсумок для українських команд у цій Лізі чемпіонів – маючи багато гольових моментів, пропустити абсолютно необов'язковий м'яч. "Шахтар" мав грандіозну перевагу і за моментами, і по грі, звільняв зони для атак, і майже все робив правильно . "Шериф", у свою чергу, зробив ставку на контратаки, створив пару моментів і забив. Вважаю, що гостям пощастило", - зазначив Юрій Бакалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" не зміг перемогти "Шериф"

Нічия не дозволила "Шахтарю" піднятися з останнього місця в групі. Команда Де Дзербі покидає єврокубки здобувши тільки два очки у шести матчах. "Шериф" фінішував на третьому місці. У іншому матчі "Реал" переміг "Інтер" та виграв групу. Чемпіон Італії займає друге місце.

Зараз ви читаєте новину «Назвали винного в провалі "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути