вівторок, 26 травня 2009 17:43

Назвали найкращих українських спортсменів квітня

Назвали найкращих українських спортсменів квітня

Сьогодні під час прес-конференції президент НОК України Сергій Бубка вручив пам"ятну статуетку, диплом та грошову премію найкращому спортсмену квітня-2009 – володарю двох золотих та срібної нагород чемпіонату Європи зі стрибків у воду Іллі Кваші.

Дипломи та грошові премії від головного олімпійця країни отримали Тетяна Мар"янко та Сергій Гуменюк, які визнані найкращими тренерами місяця.

"Квітень став успішним для українського спорту. На чемпіонатах Європи з вільної та греко-римської боротьби, важкої атлетики, спортивної гімнастики, стрибків у воду та дзюдо наші спортсмени вибороли 29 нагород – 9 золотих, 10 срібних та 10 бронзових медалей", - відзначив під час нагородження президент НОК.

Він додав, що з огляду на це обрати єдиного героя місяця було вкрай важко. Однак для вирішення таких труднощів і створена Експертна комісія фахівців, яка детально проаналізувала виступи всіх спортсменів і визнала найкращим спортсменом квітня саме стрибуна у воду Іллю Квашу.

Сергій Бубка нагадав, що майже рік тому – у березні 2008-ого – Іллю вже нагороджували як найкращого спортсмена місяця. Тоді на континентальній першості в голландському Ейндховені стрибун у воду виборов золоту і срібну медаль.

"Минулого року виступ Іллі став справжнім проривом, адже Україна вже давно не знала подібних успіхів, особливо у стрибках з 3-метрового трампліна. Своїми досягненнями він буквально увірвався до числа найсильніших стрибунів світу і став одним із лідерів національної збірної", - зазначив керманич українського олімпізму.

За словами голови НОК, на цьогорічному чемпіонаті Європи в італійському Туріні Кваша виступав вже у ранзі одного із претендентів на найвищі місця і цілком довів свою високу майстерність, завоювавши "золото" та "срібло" в індивідуальних стрибках з 1-метрового та 3-метрового трамплінів відповідно, а також із Олексієм Пригоровим виборов звання чемпіонів Європи у синхронних стрибках з 3-метрового трампліна.

Офіційний сайт НОК

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращих українських спортсменів квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути