середа, 03 грудня 2008 16:57

На Кубок Першого каналу хочуть запросити українських і російських арбітрів

Вчора в Москві відбулася зустріч представників клубів, які візьмуть участь в черговому, четвертому за рахунком розіграші "Кубка "Першого каналу". За згодою всіх сторін, вісім команд з України і Росії було розділено на дві групи. У першу четвірку потрапили: ЦСКА (Москва), "Динамо" (Київ), "Крилья Совєтов" (Самара) і "Металіст" (Харків). У другій групі за путівку у фінал змагання сперечатимуться: "Зеніт" (Санкт-Петербург), "Динамо" (Москва), "Дніпро" (Дніпропетровськ) і "Шахтар" (Донецьк).

Своїми враженнями про зустріч поділився Любош Міхел, який представляв там ФК "Шахтар":

- Формат, в якому проводитиметься цього разу "Кубок "Першого каналу", набагато кращий за колишній. Це не тільки моя думка, так вважають всі представники клубів-учасників змагання. Самі посудить, в груповому етапі кожна команда зіграє три повноцінні матчі, а клуби, які дістануться до фіналу, проведуть ще одну зустріч. Правда, організатори ще до кінця не вирішили, чи відбудеться матч за третє місце.

Але саме ця складова - гарантована участь в декількох поєдинках - для головних тренерів команд і була визначальною. Адже турнір проводиться в міжсезонні, а для деяких клубів і напередодні єврокубкових матчів. Тому кожна команда має відмінну можливість набрати свою оптимальну форму.

- Календар ігор ще не розписаний?

- Поки немає. Не виключено, що турнір почнеться на день раніше, ніж планували спочатку. Швидше за все, щодня на одному полі проводитиметься по дві гри. Допустимо, 26 січня зіграють пара з першої групи і пари з другого квартету, пари, що наступного дня залишилися, з двох груп і так далі.

- Чи відомо щось про арбітрів, яких залучатимуть до матчів "Кубка "Першого каналу"?

- Так, мова про це йшла. Представники фонду "Національна академія футболу", організатори турніру, повідомили, що, як і в минулі роки, будуть запрошені топ-арбітри з Європи. Але тут же поступила зустрічна пропозиція - задіяти російських і українських рефері. Тоді виникає питання, хто обслуговуватиме матч за участю української і російської команди. Можливо, в цьому випадку вдадуться до послуг зарубіжного судді.

- Що можете сказати про шанси "Шахтаря" в групі?

Кожен клуб для того і бере участь в турнірі, щоб виграти трофей. Конкуренція в обох групах буде на високому рівні. Вчора, як би жартома, прозвучало, що це буде початком російсько-українського чемпіонату, який в майбутньому цілком може стати одним з найсильніших в Європі. А що стосується шансів "Шахтаря", то останнім часом команда показала потужність, якість гри і свої можливості, перемігши в останніх матчах чемпіонату і Ліги чемпіонів. Група складна, але вийти у фінал "Шахтареві" цілком під силу.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «На Кубок Першого каналу хочуть запросити українських і російських арбітрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути