Ексклюзиви
середа, 19 лютого 2020 14:21

На чемпіонаті світу з біатлону ледь не застрелили людину

На чемпіонаті світу з біатлону ледь не застрелили людину
На біатлонне стрільбище не допускають нікого

Перед жіночою гонкою на стрільбищі була помічена людина. На незнайомця за стрілецькими установками звернули увагу не лише тренери, а й біатлоністки, які в цей час опинилися на рубежі.

На чемпіонаті світу з біатлону в Антгольці сталась неординарна ситуація. Інцидент стався перед індивідуальною гонкою у жінок, повідомляє "Спорт-24".

У цей момент на стрільбищі перебувало декілька біатлоністок, як в один момент несподівано на кургані з'явився чоловік. Попри вигуки норвезьких тренерів, які побачили людину першими, чоловік далі продовжував свій рух вгору.

"Є правила безпеки на рубежі, які стверджують, що там нікого не повинно бути. Це дуже небезпечна зона. А ви можете уявити, яке це буде для стрільця? Це буде жахливо. Коли хтось проходить за мішенями, це починає турбувати спортсменів, тому що вони думають про безпеку", – оцінив ситуацію тренер збірної Норвегії Зігфрід Мазе.

Норвезька біатлоністка Інгрід Тандревольд у цей час якраз була на рубежі та готувалась до стрільби: "Я саме збиралася стріляти, коли це відбулося. Звісно, таке буває дуже рідко, щоб постріл пройшов так далеко від мішені, але це те, чого не повинно трапитися. На табличці абсолютно ясно написано, що там перебувати не можна."

Після заданого інциденту стало відомо, що чоловік зайшов у зону, коли охоронця не було на місці. За словами експерта Ола Лунде, це перший випадок у його житті, коли глядачі виходили за межі безпечної зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірер зробила золотий дубль на чемпіонаті світу з біатлону. Меркушина – одинадцята

У біатлоні використовуються патрони двадцять другого калібру, це куля, яка може вбити людину.

Зараз ви читаєте новину «На чемпіонаті світу з біатлону ледь не застрелили людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути