Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 08:12

Де Дзербі розповів, що робитиме "Шахтар" в його останньому сезоні

Де Дзербі розповів, що робитиме "Шахтар" в його останньому сезоні
Де Дзербі каже, що це не найболючіша його тренерська поразка. Фото: Reuters

Головний тренер "Шахтаря" Роберто Де Дзербі відповів на питання після поразки в 3-му турі ЛЧ проти "Реала" (0:5).

Напевно, це ваша найбільша поразка в кар'єрі, як ви можете її пояснити?

- Ні, це не найжахливіша поразка в моїй кар'єрі. Насправді, я повинен приймати рішення, як грає моя команда, ще до початку матчу. Іноді для тренерів виникають такі ситуації, коли можна і програти. Але я думаю, що моя команда намагалася показати свій футбол.

У першому таймі ми навіть непогано грали. Звичайно, були ситуація, коли ми пропустили перший гол. Бензема був у чистому офсайді. Це неправильне правило, за яким зарахували цей гол. У другому таймі "Реал" забив другий гол, матч став набагато складніший для нас.

Не хочу говорити про перший гол, "Реал" грав дуже добре. Коли "Реал" грає, як "Реал", суперникам складно. Але ви питаєте перший гол, ми бачили схожий гол у матчі Франція - Іспанія. Якби не Мбаппе, а тут - якби не Бензема, навіщо Кривцов грав би саме так? Це неправильне правило.

Чим обумовлено відсутність Степаненка в стартовому складі сьогодні?

- Ми вирішили, що будуть грати два півзахисника - Майкон і Алан Патрік. При розвитку атак Майкон грав нижче, Алан Патрік - вище. Я прийняв таке рішення.

Коли я перестану нервувати, це буде той момент, коли треба буде їхати додому

Що ви сказали хлопцям в роздягальні в перерві?

- Сказав, що ми грали добре в першому таймі, що треба продовжувати грати і не опускати руки. Вважаю, що ми непогано виглядали в першому таймі, але занадто багато втрачали м'ячі, особливо, півзахисники. Тете, Соломон, і Алан Патрік - ми втрачали занадто багато м'ячів, "Реал" міг грати на контратаках.

Потім я закликав продовжувати грати. Я помітив, коли Вінісіус забив два голи, що кілька футболістів опустили руки. Це мені зовсім не сподобалося. Я просив не опускати руки, але вийшов такий результат. Одне - програти 0:2, інше - 0:5. Команда знаходиться в процесі, не хочу, щоби траплялися такі важкі результати.

Ще до першого гола ви дуже емоційно реагували на гру команди, що йшло не так? Наскільки гостро стояло питання комунікації з командою, мовний бар'єр?

- Я завжди нервую. Коли я перестану нервувати, це буде той момент, коли треба буде їхати додому. Немає реальної причини, просто я помітив, що втрачали занадто багато м'ячів, робили помилки, яких зазвичай не робимо, їх робили ті гравці, які зазвичай не роблять. Можливо, в цьому причина.

Наскільки вплинула відсутність Матвієнко? Якби він був, ви б вважали за краще використовувати його в центрі або зліва?

- Якби Матвієнко відчував себе добре, сьогодні би він грав. Крапка. Вважаю, що це неправильно говорити, на якій позиції він грав би, якби відчував себе добре. Для нас це ключовий гравець. Але той, хто його заміняв, теж грав добре. Але для нас велика різниця, коли є Матвієнко, і коли його немає.

Багато наших футболістів сьогодні зіграли добре. Журналісти звертають більше уваги на остаточний результат, а я повинен звертати увагу на все. Я не можу відкидати те, що я бачив в першому таймі і що потім бачив у другому.

У моєму останньому сезоні, коли я буду тренером "Шахтаря", ми будемо грати в ЛЧ зовсім по-іншому. У моєму останньому сезоні в "Шахтарі" ми гратимемо в ЛЧ, як лідери. Не думаю, що у нас були проблеми в плані розвитку гри, у нас була проблема, що ми втрачали занадто багато м'ячів в ключових зонах, де грають наші півзахисники. Ми планували, що Фернандо буде більше атакувати в глибину, а не опускатися до півзахисників, щоб отримати м'яч, - сказав Де Дзербі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Реал" розтрощив "Шахтар"

У паралельному матчі групи "Інтер" вдома обіграв "Шериф" - 3:1. Після трьох турів лідирують "Шериф" і "Реал". В обох команд по 6 очок. В "Інтера" - 4. "Шахтар" йде останнім з 1 очком.

Зараз ви читаєте новину «Де Дзербі розповів, що робитиме "Шахтар" в його останньому сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути