Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 13:10

Світовому рекорду Інесси Кравець виповнилося 25 років

Світовому рекорду Інесси Кравець виповнилося 25 років
Інесса Кравець починала в стрибках у висоту. фото kp.ua.

25 років тому, 10 серпня 1995-го, українка Інесса Кравець установила рекорд у потрійному стрибку - 15 м 50 см.

Стрибок Інесси тоді називали і "стрибком у ХХІ століття", і "стрибком у вічність". Минуло 25 років, а 15,5 м і досі залишаються недосяжними для спортсменок. Найближче до рекорду українки підбиралася Франсуаз Мбанго Етон з Камеруну: на Олімпійських іграх у Пекіні вона показала результат 15,39 м.

Ім'я Кравець у прихильників легкої атлетики асоціюється з горизонтальними стрибками, проте талановита людина, як відомо, талановита в усьому. У 16 років Інесса, наприклад, стрибала у висоту на 1,78 м, але у цьому виді вона почувалася недостатньо комфортно. Показавши 6,29 м зі стрибків у довжину, вона вирішила змінити спеціалізацію. І недаремно. У підсумку її найкращим результатом у кар'єрі стали 7,37 м, а найвищим здобутком - срібна олімпійська медаль 1992 року. 1996-го дівчина стала першою в історії легкої атлетики олімпійською чемпіонкою уже з потрійного стрибка.

Світовий рекорд Кравець установила на чемпіонаті світу в Гетеборзі на стадіоні "Уллеві". Цікаво, що за 3 дні до цього британець Джонатан Едвардс зробив там те ж, і його 18,29 м тримаються і до сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрійний стрибок. Легкоатлетка з Камеруну замахнулася на рекорд Інесси Кравець

Через рік в Атланті Інесса з результатом 15,33 м виграла олімпійське золото. До того в Барселоні-1992 Кравець здобула олімпійське срібло в стрибках у довжину, поступившись лише видатній німкені Гайке Дрекслер.

Зараз ви читаєте новину «Світовому рекорду Інесси Кравець виповнилося 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути