вівторок, 18 січня 2011 14:19

Маркус Мерк визнаний кращим арбітром десятиліття

Маркус Мерк визнаний кращим арбітром десятиліття

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) склала рейтинг кращих арбітрів десятиліття (з 2001 по 2010 роки). Перше місце в цьому рейтингу зайняв німець Маркус Мерк, який у цей період тричі визнавався кращим арбітром року за версією IFFHS, повідомляє офіційний сайт організації.

IFFHS щорічно складає рейтинг кращих арбітрів за підсумками опитування експертів з різних країн світу. Мерк перемагав у цьому опитуванні у 2004, 2005 і 2007 роках. У заліку загального суддівського рейтингу десятиліття 48-річний німець набрав 135 очок.

Друге місце в списку кращих арбітрів десятиліття зайняв колумбієць Оскар Хуліан Руїс, який набрав 104 очки. Третє і четверте місця поділили словак Любош Міхел, який зараз працює у донецькому "Шахтарі" та уругваєць Хорхе Луїс Ларріонда, які набрали по 96 очок.

Росію в рейтингу IFFHS представляє тільки один арбітр - Валентин Іванов. Він зайняв в рейтингу 17-те місце. Кращий арбітр 2010 англієць Ховард Уебб опинився на 15-й позиції.

Мерк завершив кар'єру арбітра в 2008 році. Самим важливим матчем з тих, що обслуговував німецький арбітр, став фінал чемпіонату Європи 2004 року між Португалією та Грецією (0:1).

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Маркус Мерк визнаний кращим арбітром десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути