Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 11:12

Марадона оголосив себе президентом клубу Мілевського

У білоруському футболі сталася справжня сенсація: головою правління брестського "Динамо" став легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона.

58-річний аргентинець займатиметься питаннями стратегічного розвитку клубу, а також взаємодіятиме з усіма його структурними підрозділами, включаючи дитячу академію "Динамо-Брест". Марадона приступить до своїх повноважень після закінчення Чемпіонату світу в Росії.

Контракт з фахівцем розрахований на 3 роки.

Щоправда, сам Марадона заявив, що буде президентом брестського "Динамо". Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

"Прес-конференція за участю Дієго Марадони і представників клубу пройде в Абу-Дабі", - зазначили у перс-службі білоруського клубу.

Головний редактор видання SportArena Кирило Крижановський скептично прокоментував переспективи аргентинця у Білорусі:

"Ну що сказати... Клуб, у якого присутній стратегічний розвиток, ніколи б не запросив на роботу Дієго Марадону. Тому що поняття "стратегічний розвиток" і Дієго Марадона - це як Франческо Бублик і покарання фарм-клубу Ахметова за договірняк. Тобто, щось несумісне абсолютно.

Цікаво, журналістів із Білорусі в Абу-Дабі будуть чартерами звозити або рейсовими?" - написав Кирило на своїй сторінці у Facebook.

 

Спортивний журналіст Мутазі Шехаді повідомляє, що Дієго Марадона також стане одним із власників клубу. Йому належатиме 20 відсотків брестського "Динамо". Він також пояснив, що аргентинець вимагав збільшити зарплату в клубі "Аль-Фуджайра" вчетверо, хоча не зміг виконати завдання в попередньому сезоні. Власники команди вирішили після цього перервати з ним переговори.

Звідки у "Динамо-Брест" гроші? У клуба арабські інвестиції

Дієго Марадона - один з найвеличніших футболістів у історії. Він став чемпіоном світу - 1986-го. Цього ж року Марадону визнали найкращим гравцем світу.

Втім, аргентинець відомий і своєю скандальністю. Він попадався на допінгу, стріляв із пневматичної гвинтівки в журналістів, вживав наркотики і збивав людей на автомобілі. Неодноразово потрапляв у секс-скандали, має кілька позашлюбних дітей.

У тренерській кар'єрі Марадона працював на чолі збірної Аргентини і двох клубів з ОАЕ. На кожному з цих місць він незмінно провалювався.

Звідки у "Динамо-Брест" гроші? У клуба арабські інвестиції. За даними білоруських ЗМІ, колишній співробітник МЗС країни зумів налагодити стосунки з еміратською компанією Sohra Group. Її дочірнім підприємством є Sohra Overseas, якою керує Поль Даєр. Екс-співробітник МЗС Білорусі, який перебуває в хороших відносинах з сином президента Білорусі Віктором Лукашенком, переконав шейха вкластися в "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марадона заявив про завершення кар'єри

За "Динамо-Брест" виступає колишній нападник київського "Динамо" і збірної України Артем Мілевський.

Зараз ви читаєте новину «Марадона оголосив себе президентом клубу Мілевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути