неділя, 11 лютого 2018 11:09

Майк Тайсон зазнав першої гучної поразки

Майк Тайсон зазнав першої гучної поразки
Даглас втратив усі три пояси вже в наступному поєдинку

Американський боксер Майк Тайсон вперше програв у своєму 38-му поєдинку на профі-ринзі - супернику, шанси якого на перемогу оцінювалися у співвідношенні 1 до 42. Стався один із найгучніших в історії боксу апсет у Токіо, Японія, 11 лютого 1990 року. Співавтором сенсації виявився американець Джеймс "Бастер" Даглас.

"Залізний" Майк заволодів чемпіонським титулом у листопаді 1986 року – нокаутував в другому раунді Тревора Бербіка. До зустрічі з Дагласом провів 9 успішних захистів, зібравши три чемпіонські пояси. Суперника відверто недооцінив і до бою практично не готувався. На це нашарувалося розлучення, судова тяганина у зв'язку з ним, а також алкоголізм. Після бою він навіть проходив курс лікування від алкогольної залежності.

Те, що суперник був прохідним, свідчив і запланований на 18 червня мегафайт з претендентом №1 Евандером Голіфілдом. Майку був гарантований рекордний на той час гонорар в розмірі $22 млн.

Суперника відверто недооцінив і до бою практично не готувався. На це нашарувалося розлучення, судова тяганина у зв'язку з ним, а також алкоголізм

Мабуть, єдиним, хто ставив на Дагласа в бою з Тайсоном, був спортивний журналіст Тім Мей з видання "Columbus Dispatch". Наводив два аргументи: 1) Даглас дуже любив свою маму – вона померла за 23 дні до бою; 2) він ненавидів Тайсона за його хуліганські витівки.

Це був третій бій Тайсона без Кевіна Руні – з ним він став наймолодшим чемпіоном світу у надважкій вазі і вперше в історії об'єднав три титули. Після перемоги над Майклом Спінксом у червні 1988 року Майк розпустив свою команду, зокрема, і Руні. В бою з Дагласом наочно проявилась некомпетентність його кута. Ліве око Майка почало спухати до п'ятого раунду, а в куті навіть не було очної праски – металічної пластинки для зменшення набряку.

За рахунку десять Даглас ще знаходився на підлозі, але рефері дозволив йому піднятися і продовжити бій

Не зважаючи на це, Тайсон все одно мав вигравати. За кілька секунд до кінця восьмого раунду він відправив суперника в нокдаун своїм правим аперкотом. За рахунку десять Даглас ще знаходився на підлозі, але рефері дозволив йому піднятися і продовжити бій. Одразу прозвучав гонг про закінчення раунду. Сил добити суперника в Тайсона вже не залишилось. В десятому раунді після серії ударів він опинився в нокдауні, ледве піднявся і рефері змушений був зупинити бій. Американський журнал "The Ring" назвав його "Апсетом року".

За бій Тайсон отримав $6 млн., Даглас – $1,3 млн. Очевидцями сенсації в Токіо стали 40 тисяч глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досвід не впорався з молодістю: як Кличко на "Вемблі" закінчив з боксом

Даглас втратив усі три пояси вже в наступному поєдинку, будучи нокаутованим в третьому раунді Евандером Голіфілдом. Після цього чемпіонських боїв не проводив. А Майк Тайсон на свій попередній рівень не повернувся ніколи. У 1996 році з березня до листопада володів чемпіонським титулом. Програв два поспіль бої Евандеру Голіфілду – у 1996 і 1997 роках. Три з останніх чотирьох поєдинків програв нокаутом – Ленноксу Льюїсу, Денні Вільямсу та Кевіну МакБрайду і завершив кар'єру у 2005 році.

Зараз ви читаєте новину «Майк Тайсон зазнав першої гучної поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути