Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 11:09

Ломаченко під час бою пропустив 41 удар нижче поясу

 

1 березня 2014 року в Сан-Антоніо, США, дворазовий олімпійський чемпіон 26-річний Василь Ломаченко в 2-му поєдинку серед професіоналів вийшов на бій за чемпіонський титул. Українець зустрівся з 33-річним мексиканцем Орландо Салідо - триразовим чемпіоном світу в напівлегкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді апріорі були проти Ломаченка: найкращі боксерські бої 2020 року

Суперники змагалися за вакантний титул WBO в напівлегкій вазі. За добу до поєдинку, під час зважування, Салідо більш як на кілограм не вклався в ліміт напівлегкої вагової категорії — 57,15 кг. Він заважив 58,2 кг і втратив чемпіонський пояс. Той залишився вакантним. У самому бою мексиканець важив 66,7 кг, тоді як Василь на 5 кг менше.

Упродовж бою Ломаченко діяв не тільки проти наддосвідченого і значно важчого суперника. Але й проти судді, американця Лоуренса Коула, який вперто не помічав брудних дій Салідо, ударів ліктями та по потилиці. Лише ударів нижче поясу мексиканець завдав 41 за бій.

І навіть попри це Ломаченко виглядав не гірше за свого суперника. Зокрема, в 2-й половині бою мав помітну перевагу. У фінальному, 12-му, раунді ледь не добив уже втомленого суперника. Але судді віддали перемогу розділеним рішенням мексиканцеві - 115:113, 116:112, 113:115.

Ломаченкові забракло досвіду 12-раундових боїв. У 1-й половині поєдинку він діяв занадто економно, щоб сил вистачило на весь бій. Це було на руку суперникові, який "забирав" собі раунди шляхом більшої активності.

У разі перемоги над Салідо Ломаченко міг увійти в історію як боксер, що за найкоротший термін виграв чемпіонський титул. Уродженець Білгород-Дністровського у наступному бою знову змагався за вакантний титул WBO у напівлегкій вазі - здобув його, перемігши американця Гарі Рассела-молодшого. Ломаченко повторив рекорд тайця Саєнсака Муангсуріна. Він 1975 року став чемпіоном світу в 3-му поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко під час бою пропустив 41 удар нижче поясу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути