Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2018 11:09

Ломаченко святкує 30-річний ювілей

Ломаченко святкує 30-річний ювілей
Ломаченко встановив світовий рекорд, ставши чемпіоном світу всього за 7 боїв

17 лютого відзначає 30-річчя один із найкращих боксерів сучасності Василь Ломаченко. До ювілею уродженець Білгород-Дністровського, що на Одещині, підійшов у статусі найбільш титулованого в історії українського боксера.

Загалом упродовж любительської та професіональної кар'єри, а також в період виступу за команду "Українські отамани" у Всесвітній серії боксу Василь провів 414 боїв, з яких програв – і то спірно – лише два.

Першої зазнав у фіналі чемпіонату світу 2007 року в Чикаго. Судді відверто недорахували балів українцеві, віддавши перемогу боксерові з РФ Альберту Селімову – 16:11. Василь реваншувався на стадії 1/16 фіналу Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні - 14:7. Суперники зустрілися втретє у 2013 році в чвертьфіналі Всесвітньої серії боксу. В Баку лідер "Українських отаманів" навіть за домашнього для Селімова суддівства переміг боксера команди "Azerbaijan Baku Fires" - 2:1 (48:47, 48:47, 47:48).

Ломаченко – єдиний українець, який двічі вигравав "золото" Олімпійських ігор. У фінальному поєдинку Ігор-2008 здолав француза Хедафі Джелхіра вже у першому раунді, тричі відправивши того в нокдаун – перемога за явної переваги. Василь був нагороджений Кубок Вела Баркера - призом найкращого боксера Олімпійських ігор незалежно від вагової категорії. А через чотири роки у фіналі Олімпіади в Лондоні впевнено виграв у боксера з Південної Кореї Сун-Чул Хана – 19:9. Василь також єдиний з українських боксерів – дворазовий чемпіон світу серед любителів. У 2009 році в фіналі декласував росіянина Сергія Водоп'янова – 12:1, а через два роки здолав кубинця Ясніеля Толедо – 17:12.

Другої поразки Василь Ломаченко зазнав у своєму другому бою на профі-ринзі – 1 березня 2014 року. Зустрівся з досвідченим мексиканцем Орландо Салідо за вакантний титул WBO у напівлегкій вазі. Суперник на зважуванні на 1,2 кг перевищив ліміт вагової категорії, а на сам поєдинок вийшов на 5 кг важчим за Василя. Протягом бою діяв на рідкість брудно, лише нижче пояса завдав 41 удар. І навіть при цьому всьому українець виглядав переконливіше. Втім судді розділеним рішенням віддали перемогу Салідо.

Другої поразки Василь Ломаченко зазнав у своєму другому бою на профі-ринзі

Вже у наступному поєдинку 21 червня 2014 року Ломаченко таки завоював зазначений титул, перемігши за рішенням більшості суддів американця Гері Рассела. Він став другим в історії боксером, який зумів у своєму третьому поєдинку стати чемпіоном світу. 11 червня 2016 року українець нокаутував володаря титулу WBO у першій легкій вазі, пуерторіканця Романа Мартінеса і став чемпіоном світу у другій ваговій категорії – єдиним серед українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усика і Ломаченка включили у топ-10 боксерів планети

Ломаченко встановив світовий рекорд, ставши чемпіоном світу всього за 7 боїв. А 9 грудня 2017 року він змусив здатися четвертого поспіль суперника – кубинця Гільєрмо Рігондо, теж дворазового олімпійського чемпіона. Перемога закріпила за Василем місце в трійці найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко святкує 30-річний ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути