Ексклюзиви
неділя, 14 грудня 2008 11:45

Ломаченко може перейти в професіонали

Анатолій Ломаченко, батько і тренер олімпійського чемпіона Василя Ломаченка, який був позбавлений Кубка Вела Баркера за відмову вийти на ринг в чвертьфіналі Кубка світу, прокоментував те, що відбулося : "Ми приїхали в Москву не для того, щоб брати участь в змаганнях, а лише для того, щоб отримати завойований на олімпійському рингу Кубок Вела Баркера.

Вася тільки що повернувся з Німеччини, де проходив обстеження з приводу травмованої руки, тому ні про яку участь в Кубку світу не могло бути і мови. Про це ми, до речі, після прибуття в Москву заявили організаторам. Вася навіть не заповнював картку учасника, але його, проте, включили в жеребкування. Ми з сином здивувалися, але потім вирішили, що це необхідно для реклами турніру і промовчали.

В четвер вранці відбулося офіційне зважування, на яке Вася, природно, не пішов. І раптом увечері його викликають на ринг. Ось тут мені вже зовсім незрозуміло стало... Де це бачено, щоб боксера, який не пройшов зважування, допускали до змагань?! А якби він швиденько переодягнувся і зі своїми нинішніми 60 кілограмами вийшов у ваговій категорії до 57 кг? Це ж нонсенс! У результаті AIBA дискваліфікувала мого сина за відмову від участі в Кубку світу, пояснивши це порушенням якихось пунктів регламенту - яких точно, нам так і не сказали.

Але, дозвольте, Кубок Вела Баркера Василь повинен був отримати не за Кубок світу, не за весь сезон, а за Олімпійські ігри, які він виграв ще в серпні і на яких був визнаний найбільш технічним боксером! Я думаю, українська федерація боксу цю справу так не залишить, обов"язково його заперечить. Це явне порушення закону - якщо хочете, беззаконня. І винні повинні відповісти!"

Також Анатолій Ломаченко розповів про подальші плани свого сина: "Швидше за все, найближчим часом Васю чекає операція, прийшла пора вирішувати питання з рукою, яка турбує його вже два роки. А що буде далі, тепер я вже навіть не знаю. Взагалі-то, син збирався залишитися в любителях до Олімпіади-2012, щоб додати до своїх нагород титул чемпіона світу і виграти друге олімпійське золото.

Але якщо AIBA так поступає зі своїми кращими представниками, якраз задуматися про перехід в професіонали. Якщо нам не дали чесно завойований Кубок Вела Баркера, можна уявити, що творитиметься в Лондоні через чотири роки", - цитує тренера sports.ru з посиланням на агентство "Весь спорт".

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко може перейти в професіонали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути