пʼятниця, 26 грудня 2008 17:58

Ломаченка і Харлан визнали найкращими спортсменами України 2008 року

Рекордна кількість олімпійських нагород, медалі чемпіонатів світу та Європи, перемоги на турнірах Кубка світу – 2008-й Олімпійський рік сміливо можна назвати успішним для вітчизняного спорту.

З урахуванням вагомих спортивних здобутків складним завданням для Експертної комісії Національного олімпійського комітету стало обрання найкращого спортсмена року.

Головними героями року, що минає, а з ним і визнання найкращою спортсменкою та найкращим спортсменом-2008 отримали Олімпійські чемпіони Пекіна Ольга Харлан і Василь Ломаченко. Особистих наставників спортсменів Артема Скорохода і Анатолія Ломаченка визнано найкращими тренерами року.

Нагадаємо, що Ольга Харлан отримувала нагороди як найкраща спортсменка серпня після тріумфальної перемоги у командних змаганнях з фехтування на шаблях у Пекіні. Саме 17-річна Харлан була справжнім лідером дружини, що подарувала Україні перше довгоочікуване "золото". На шляху до найвищої сходинки олімпійського п"єдесталу українки у складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Галини Пундик та Ольги Жовнір здолали сильні збірні Росії, США та Китаю.

У фінальному поєдинку постійно поступаючись по ходу господаркам Олімпіади наші дівчата зусиллями передусім Ольги Харлан зуміли здолати суперниць з перевагою в один укол 45-44. 22 уколи в активі Ольги Харлан. Саме вона і нанесла вирішальний удар, відкривши лік золотим нагородам України. До того ж, трохи раніше улітку Харлан разом із подругами по збірній виборола "срібло" чемпіонату Європи, що проходив у Києві.

Тріумфальним видався рік і для 20-річного боксера Василя Ломаченка. Блискуча перемога на Олімпійських іграх і визнання найтехнічнішим боксером олімпійського турніру, "золото" чемпіонату України та Європи, а з ним і визнання найкращим боксером континентального турніру і найкращим спортсменом листопада-2008 за версією НОК – такими здобутками може похвалитися віднині найкращий спортсмен 2008 року.

НОК України

Зараз ви читаєте новину «Ломаченка і Харлан визнали найкращими спортсменами України 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути