субота, 07 квітня 2018 11:09

Лобановський не зрозумів, як "Динамо" не виграло цей матч

Лобановський не зрозумів, як "Динамо" не виграло цей матч
Андрій Шевченко рветься до воріт "Баварії"

7 квітня 1999 року київське "Динамо" зіграло перший півфінальний поєдинок Ліги чемпіонів проти мюнхенської "Баварії". Матч завершився унічию 3:3.


Упродовж гри "Динамо" мало суттєву перевагу. Шевченко відкрив рахунок на 16 хвилині. Валентин Белькевич зовнішнім боком стопи вирізав ідеальний пас на Андрія, той вийшов сам на сам із Каном і пробив точно в дальній кут - 1:0.

Кияни змарнували ще кілька нагод, аж поки на 43-ій хвилині арбітр не призначив штрафний недалеко від лінії ауту. Згодом, після гри зі збірною Росії це місце назвуть "точкою Шевченка". Андрій виконав удар в дальній кут, який побігли замикати відразу декілька динамівців. Ближче за інших до м'яча був Олександр Хацкевич. Але й він не дотягнувся. М'яч проминув захисників і воротаря й точно спланував у дальній кут – 2:0 на користь господарів.


Ще за мить момент втратив Хацкевич. Він не зміг переграти Кана після виходу сам на сам.


"Динамо" забракло кількох секунд, щоби піти з поля з комфортною перевагою. Тарнат отримав право на штрафний ледь не з центра поля. Шовковський все чекав, хто ж кинеться замикати удар. Дочекався, поки стрибати вже було пізно 2:1.


З початком другої половини гри кияни пішли в атаку. Белькевич не забив головою в порожні ворота. Згодом захисник "Баварії" Самуель Куффур помилився і подарував м'яч Косовському. Віталій з 5 метрів пробив щосили 3:1.

Ми могли вигравати 4:0 або 5:0


Ще за кілька хвилин він же не реалізував вихід сам на сам. Киянин перекинув воротаря, але не розрахував сили й не влучив у ворота.


Розплата прийшла на 78 хвилині. Ефенберг зі штрафного обвів стінку й поцілив точно в кут - 3:2. А на 88-ій хвилині Янкер "протиснув" Головка й забив із розвороту 3:3. Шевченко ще мав змогу вирвати перемогу, але більше в той день "Баварія" не пропускала.


"Ми повністю переграли "Баварію", – згадує Олег Лужний. – У німців не було жодного моменту, але вони забили нам три голи. "Динамо" мало ще кілька 100-відсоткових нагод. Наприклад, у Косовського. Ми могли вигравати 4:0 або 5:0, зате самі собі привезли проблеми. Помилився Шовковський. Помилився Каладзе, коли на останніх хвилинах перехопив м'яч і почав з ним рухатися. Так вибий вперед - на Шевченка або Реброва – і все! Не було б тоді тієї контратаки, після якої Янкер зрівняв рахунок.У них не було жодного моменту. Шовковський пропустив зі штрафного – метрів з 40, потім знову пропустив зі стандарту – в ближній кут. Це що, моменти?"


Згодом Валерій Лобановський признався, що двічі за свою футбольну кар'єру не розумів, як його команда не могла виграти матч, який повністю складався на її користь. Перша гра – СРСР – Бельгія - 3:4. Інша – "Динамо" – "Баварія" - 3:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" здолало чинного володаря Кубка чемпіонів


У матчі-відповіді перемогли німці. Диво-удар вдався Маріо Баслеру – 1:0. "Баварія" вийшла у фінал, де поступилася "Манчестер Юнайтед" - 1:2.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський не зрозумів, як "Динамо" не виграло цей матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути