понеділок, 14 липня 2008 13:17

Ліщинська виграла "срібло" в Афінах

Ліщинська виграла "срібло" в Афінах

Вчора Афіни приймали міжнародний Гран-прі з легкої атлетики. Бронзова призерка чемпіонату світу-2007 Ірина Ліщинська фінішувала другою на дистанції 1500 метрів з часом 4:01.61 хвилини. Такий результат став найкращим у сезоні для нашої спортсменки. А виграла змагання Марайям Юсуф Джамал з Брунею (4:00.67).

На дистанції 110 метрів з бар"єрами Сергію Демидюку зовсім трохи не вистачило до третього місця. Програючи Петру Свободі з Чехії по ходу дистанції, Сергій зміг наздогнати його, але фінішну лінію раніше перетнув чех (13.42 с). Час Демидюка - 13.45 секунд. Переміг з рекордом змагань світовій рекордсмен кубинець Дайрон Роблес - 13.04 секунди.

У стрибках з жердиною Денис Юрченко та Максим Мазурик взяли висоту 5.65 метри і посіли шосте та сьоме місця відповідно. Американець Бред Волкер почав змагання з 5.70. При чому цю висоту він узяв з першої спроби, навіть не знімаючи тренувальні штани. Для перемоги йому вистачило 5.90 метрів.

Змагалися українці і в стрибках у довжину. Володимир Зюськов, якому для потрапляння в олімпійську збірну потрібно було виконувати норматив А (8.20), зробити цього не зміг. З результатом 7.82 метри він восьмий. Невдало склалися змагання і для Андрія Макарчева, який поки що так і залишається головним претендентом на поїздку у Пекін. Українець стрибнув лише на 7.62 метри і став 11-м. Найкращий результат у грека Луіса Цатумаса - 8.44 м.

На 100-метрівці найшвидшим був Деррік Аткінс з Багамських островів (10.10 с). Дмитро Глущенко подолав дистанцію за 10.41 секунди.

Світовий рекордсмен на дистанції 100 метрів Усейн Болт з Ямайки вдвічі довшу дистанцію пробіг за 19.67 секунд.

Стефан Хольм показав найкращий результат сезону у світі у стрибках у висоту - 2.37 метри. Намагався він встановити і особистий рекорд (2.40), однак у Греції йому цього зробити не вдалося.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Ліщинська виграла "срібло" в Афінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути