Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2022 15:00

Як "Шахтар" допоміг "Динамо" знайти головного зимового новачка

Як "Шахтар" допоміг "Динамо" знайти головного зимового новачка
Ґуставо Дуланто виступає за "Шериф" із початку 2021 року. Фото: ФК "Шериф"

Київське "Динамо" зробило пропозицію капітану "Шерифа" 26-річному Ґуставо Дуланто. Кияни пропонують чемпіону Молдови за центрального захисника €1.7 млн.

Дуланто зміг проявити себе у Лізі чемпіонів. Команда Юрія Вернидуба спочатку змогла пройти кваліфікацію турніру, вибивши такі міцні команди як "Црвена Звезда" та "Динамо" Загреб. А потім на стадії групи Ліги чемпіонів здолати "Шахтар" та "Реал". Головною силою команди Вернидуба був захист. Організатором оборони був якраз захисник із Перу.

"Динамо" потребує центрального захисника, який би грав лівою ногою. Денис Попов постійно має проблеми зі здоров'ям. Прогрес Олександра Сироти не очевидний. Артема Шабанова вже продали до Угорщини. Потрібен ще один якісний захисник у пару до Іллі Забарного.

Навряд чи скаути "Динамо" звертали увагу на чемпіонат Молдови. Рівень місцевої ліги дуже низький. Але матчі ЛЧ дозволили звернути увагу на гравця місцевого клубу. У першому турі Ліги чемпіонів "Шериф" сенсаційно здолав "Шахтар" - 2:0. Команда Вернидуба закрила повністю всю атакувальнку міць суперника. У матчі в Києві представники "Динамо" вже мали можливість спостерігати за захисником "Шерифа" на власні очі. Команда Вернидуба пропустила від "Шахтаря" тільки один гол у двох матчах. Це втричі менше, ніж "Динамо" отримало від "гірників" у матчі за Суперкубок.

Ґуставо Дуланто виступає за "Шериф" з початку 2021 року. Його контракт з чемпіоном Молодови діє до літа 2023 року. Transfermarkt оцінює гравця у €1.5 млн.

Після першої частини сезону "Динамо" займає друге місце. Команда Луческу на два очки відстає від "Шахтаря". Другу частину сезону кияни розпочнуть матчем проти "Інгульця" на виїзді.

Зараз ви читаєте новину «Як "Шахтар" допоміг "Динамо" знайти головного зимового новачка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути