Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2021 14:19

Як президент "Динамо" розтринькав річний бюджет клубу

Як президент "Динамо"  розтринькав річний бюджет клубу
Віктор Безверхий пішов із життя у 2009-му році. Фото: ФК "Динамо" Киї

Перший президент київського "Динамо" Віктор Безверхий мало не довів клуб до банкрутства.

Після розвалу СРСР на клубних рахунках залишилися мільйони доларів після переходу зірок "Динамо" в європейські клуби. Тодішній президент "Динамо" не зміг утримати фінансову стабільність в клубі.

"На клубних рахунках вже були десятки мільйонів у валюті. Якби їх правильно інвестували, "Динамо" могло б спокійно пережити 1990-ті. Головний редактор France Football Жак Тибер запросив мене з Віктором Безверхим до себе в гості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" перемогло "Шахтар" на зборах

Літали до нього в Париж. Жак познайомив нас з приятелем із великого цюрихського банку та запропонував розмістити гроші на депозит під 10 відсотків річних. За європейськими мірками це було вигідна пропозиція. Цих відсотків вистачало б на річний бюджет "Динамо" – принаймні на той, яким він був у клубу на початку 1990-х. І вже в Парижі Безверхий мене неприємно здивував.

"Навіщо нам "світити" всі гроші? Краще розкласти яйця по різних кошиках – там потроху, тут потроху", – так розмірковував Віктор Ваніфатійович.

У підсумку кошти, які були в клубу, потроху розійшлися. Через якийсь час гроші почали закінчуватися. До фінансування Динамо тоді долучився Григорій Суркіс з партнерами, але це вже інша історія", – розповів колишній кореспондент France Football Овдій Піналов в інтерв'ю виданню "Чемпіон".

Віктор Безверхий був президентом "Динамо" з 1989-го по 1993 рік.

Зараз ви читаєте новину «Як президент "Динамо" розтринькав річний бюджет клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути