Ексклюзиви
неділя, 10 червня 2012 20:59

Через іноземні ЗМІ Донецьк прийняв у кілька разів менше гостей, ніж чекали

Через іноземні ЗМІ Донецьк прийняв у кілька разів менше гостей, ніж чекали
Фото: Тетяна ЗАРОВНА

350 іноземних вболівальників провели ніч з 9 на 10 червня в донецькому кемпінг-парку, який розрахований на 3,5 тисячі осіб. Про це повідомили журналісту Gazeta.ua в адміністрації кемпінг-парку.

- Ночували 350 осіб (англійці, французи і росіяни в основному, і ще по трохи китайців, японців та американців), але вже в 15.00 кількість гостей зросла до 600. А вже сьогодні ближче до вечора у нас буде півтори тисячі осіб. В основному англійців, французів, росіян, - повідомив Gazeta.ua менеджер по проектам кемпінг-парку Геннадій Хвалюн.

Директор компанії TUI Travel (офіційний туроператор UEFA) Андрій Ставенко запевняє, що щодня через їхню компанію в Україна прибуває 20 000 футбольних фанів.

- Я говорю про туристів, що прибувають у чотири українських міста, - підкреслив пан Ставенко у коментарі Gazeta.ua. - А завтра, 11 червня, конкретно в Донецьку проведуть ніч 2000 уболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власники кемпінг-парку в Донецьку знизили ціну втричі, поки туристів не густо

Лариса Лісняк з прес-служби туристичної компанії "Іліташ-тур", яка так само приймає гостей чемпіонату в Донецьку, повідомила, що на весь період (до кінця червня) в Донецьку їхня компанія забронювала номера для 2120 гостей.

- Не можу конкретизувати скільки ночей проведе кожен з них в Донецьку, але це 2120 іноземців, - говорить Лісняк. - Це переважно індивідуальні туристи, і більшість з них - британці. Найчастіше вони селяться в міні-готелі, гуртожитки і санаторії області - в містах Макіївка, Горлівка, Маріуполь. Їм організовуються трансфери, або ж на матч вони доставляються самі.

- До Донецька на матч Англія - ??Франція прилетить 25 тис. туристів - уболівальників збірної Англії, і ще 11 000 вболівальників Франції, - говорив Борис Колесников в грудні минулого року.

Через спотвореної подачі іноземними ЗМІ ситуації про Донецьку, на матч між збірними Англії і Франції, який відбудеться завтра, прибуло менше уболівальників, ніж очікували - заявив сьогодні журналістам донецький мер Олександр Лук'янченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Назад ви можете повернутися в труні" - британський футболіст не радить співвітчизникам їхати на Євро-2012

Нагадаємо, що незадовго перед початком чемпіонату британська газета The Sun опублікувала статтю "HIV hookers peril for England fans. Ukraine vice girls hide disease" про небезпечні донецьких повій ("ВІЛ-інфіковані повії не говорять про хворобу"). Британський телеканал SkySports в сюжеті "Ukrainian football hooligans who definitely are in training to increase this summer's Euro 2012" ("Українські футбольні ультрас посилено готуються до Євро-2012") назвав вболівальників з Донецька нацистами. Інтернет-видання "Opinion Telegraph" розповіло про дебош, який влаштував в Британії донецький бізнесмен. У статті "The New Donetsk Gays beat the British, destroy democracy and welcome to visit Euro 2012 championship" ("Нові донецькі б'ють британців, знищують демократію і запрошують на чемпіонат") англійців закликали "утриматися від відвідування Україні, і тим більше Донецька, де править мафія".

І в той же час в касах стадіону "Донбас Арена", що має більше 50 000 місць, повідомили коресподент Gazeta.ua, що жодного квитка на матч між командами Франції та Англії, який відбудеться завтра, 11 червня, немає. Всі квитки продані.

Зараз ви читаєте новину «Через іноземні ЗМІ Донецьк прийняв у кілька разів менше гостей, ніж чекали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути