Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2020 18:48

"Інклюзивний футбол для дітей" - у Києві стартував благодійний проєкт
4

Благодійний фонд SG Charity за підтримки футболіста Олександра Зінченка започаткував проєкт для дітей з особливостями розвитку. Його мета - створити інклюзивні умови для дитячих занять футболом у Києві та популяризувати інклюзивні колективні види спорту в Україні.

Впродовж 9 місяців 60 дітей відвідуватимуть щотижневі тренування з футболу на НСК "Олімпійський". Тренування проводять висококваліфіковані тренери-педагоги з корекції поведінки дітей з особливостями у розвитку.

Учасниками проєкту є діти з інвалідністю: із порушення слуху, зору, синдромом Дауна, затримкою психологічного розвитку, аутистичним спектром, ДЦП тощо - не мають фізичних протипоказань для занять спортом.

Тренування направлені на фізичний розвиток дітей, засвоєння навичок гри у футбол та розвиток навичок командної гри.

У рамках проєкту буде проведено 1-й в Україні інклюзивний чемпіонат з футболу для дітей.

У разі запровадження карантинних заходів для протидії розповсюдження Covid-19, тренування проходитимуть в онлайн-форматі. Відеотренування створені з урахуванням можливостей проведення занять в домашньому просторі та з обмеженою кількістю спортивного знаряддя.

Реалізація проєкту стала можливою за підтримки українського футболіста Олександра Зінченка, півзахисника і лівого захисника англійського "Манчестер Сіті" та національної збірної України, який виступив меценатом та співзасновником "Інклюзивний футбол для дітей".

Партнером проєкту виступила компанія Puma, яка забезпечила дитячі групи спортивним спорядженням та формою.

Команда благодійного фонду SG Charity вже не 1-й рік займається розвитком інклюзії в Україні: проєкти для дітей з аутизмом "Світ всередині", проєкт з підтримки людей літнього віку "Добрі страви" тощо.

Організатори впевнені, що саме завдяки таким проєктам Україна має всі можливості для того, щоб створити інклюзивні умови для кожного члена суспільства.

Зараз ви читаєте новину «"Інклюзивний футбол для дітей" - у Києві стартував благодійний проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути