четвер, 15 лютого 2018 11:09

Француз побив рекорд Сергія Бубки

Француз побив рекорд Сергія Бубки
Рено Лавіллені з Сергієм Бубкою.

15 лютого 2014-го 27-річний француз Рено Лавіллені побив рекорд Сергія Бубки в стрибках із жердиною. Подія сталася на очах екс-рекордсмена під час змагань "Зірки жердини" в Донецьку.

Рено не показував видатних результатів у юності. Прорив стався лише в 2008 році, коли 22 –річний юнак узяв висоту 5 м 65 см.

Згодом прийшли й перші титули. Лавіллені має у своїй колекції два титули чемпіона світу в закритих приміщеннях, чотири титули чемпіона Європи й два титули чемпіона Європи на відкритих стадіонах.

Під час Олімпіади-2012 в Лондоні Рено взяв перші три висоти з першої спроби. На 5 м 91 см зазнав першої невдачі. Решту спроб переніс на висоту 5 метрів 97 сантиметрів. Основні конкуренти – німці Бйорн Отто та Рафаель Хольцдеппе зупинилися на висоті 5 м 91 см. Усе йшло до того, що золота медаль поїде до Німеччини. Однак Лавіллені взяв 5 м 97 см із третьої спроби й став олімпійським чемпіоном.

Лавіллені взяв 5 метрів 97 сантиметрів із третьої спроби й став олімпійським чемпіоном

На турнірі в Донецьку Рено взяв висоту 6 м 16 см з першої спроби й побив рекорд Сергія Бубки, який тримався 20 років. Згодом штурмував висоту 6 м 21 см, але травмувався.

На Олімпіаді-2016 в Ріо стрибнув на 5 м 98 см, але цього вистачило лише для срібної медалі. Перемогу святкував бразилець Тіагу Браз да Сілва з показником 6 м 3 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився спортсмен, який "стрибнув у ХХІ сторіччя"

"Зірки жердини-2014" стали передостаннім великим спортивним турніром у Донецьку. 27 лютого 2014 року "Шахтар" на "Донбас-Арені" програв чеській "Вікторії" - 1:2 і вибув з Ліги Європи. А ще через кілька місяців у Донецьку почалася війна.

Зараз ви читаєте новину «Француз побив рекорд Сергія Бубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути