четвер, 31 січня 2013 15:03

"Фоменко видавався дуже суворим, хоча насправді таким не був" - Шкапенко

"Фоменко видавався дуже суворим, хоча насправді таким не був" - Шкапенко
Фоменко не такий суворий, яким здається. Фото: ffu.org.ua

Найкращим варіантом для збірної України вважає призначення тренера Михайла Фоменка колишній гравець київського "Динамо" Павло Шкапенко. Він згадує, коли тренувався під керівництвом Фоменка.

"У 1993 були важкі перехідні часи. Тим не менше, "Динамо" піймало свою гру під керівництвом Фоменка. Кожен гравець знав свій маневр, знав, що робити на полі, кожен був підкований тактично. Переглядали масу ігор провідних команд світу. Частенько навіть засинали на цих переглядах. Це вже Лобановський у 1997 році увів систему перегляду найцікавіших нарізок. А ми дивилися все підряд", - каже Шкапенко.

За його словами тренер завжди прагнув встановити контакт із підопічними.

"Зовні Михайло Іванович видавався дуже суворим, хоча насправді таким не був. Міг викликати до себе в кабінет, поговорити по душах, підтримати. В чемпіонаті України ми майже не програвали. У Лізі Чемпіонів відразу потрапили на "Барселону" . Навіть Михайло Іванович не надто нас налаштовував на гру, бо ми рвалися на поле. У першій грі удесятьох після вилучення Мізіна перемогли 3:1. Я забив перший гол", - пригадує він.

Шкапенко каже, що у порівнянні з Еріксоном у Фоменка є очевидні переваги.

"Михайло Іванович знає наш футбол зсередини, знає психологію гравців. Йому не треба часу на розкачку. Він здатний показувати результати не в далекій перспективі, а вже прямо зараз", - впевений Павло Шкапенко.

Зараз ви читаєте новину «"Фоменко видавався дуже суворим, хоча насправді таким не був" - Шкапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути