субота, 13 листопада 2021 18:20

Фіни не пускають Україну на Кубок світу

Фіни не пускають Україну на Кубок світу
Фото: palloliitto.fі

Збірна Фінляндії в боснійському місті Зениця обіграла Боснію й Герцеговину з рахунком — 3:1 й вишла на друге місце в нашій групі. Голи в матчі забивали Форс, Лод і О'Шонессі — в гостей та Менало — в господарів.

Перемога збірної Фінляндії до неможливості ускладнила завдання для збірної України. Фіни набрали 11 залікових балів і на два пункти випереджають збірну України. Відтепер в останньому матчі нашій команді необхідно перемагати Боснію й сподіватися, що збірна Франції не програє зарядженим господарям поля. Тобто нашій команді треба грати й озиратися на матч в Гельсінкі.

Є одна невелика позитивна новина. Збірна Боснії й Герцеговини вийде невмотивованою проти збірної України, оскільки втратила навіть теоретичні шанси на друге місце. Навряд чи тренери ризикнуть випустити на поле Едіна Джеко, який до кінця не залікував травму. Плюс у Боснії точно не буде глядацької підтримки в матчі, який для господарів поля нічого не вирішує.

У другому таймі, граючи в меншості фіни зуміли подвоїти перевагу, а за рахунку — 2:1 забити вирішальний третій м'яч

Збірна Фінляндії дуже здивувала. Лише перші 15 хвилин фіни стримували атаки господарів, а тоді перехопили ініціативу. Вихід Пуккі сам на сам із Шехичем, нереалізований ним пенальті й забитий гол Форса — свідчення ігрової переваги гостей.

Запал фінів не зупинило навіть вилучення Райтали (ще одна позитивна новина для України). У другому таймі, граючи в меншості фіни зуміли подвоїти перевагу, а за рахунку — 2:1 забити вирішальний третій м'яч. Два останні голи фінів — наслідок розхлябаності захисників Боснії. В обох випадках оборонці господарів першими були на м'ячі, але сподіалися на випадок і не допрацьовували.

Господарям не допомогли розхвалені Крунич і П'янич. Обидва провалили гру й були замінені в середині другого тайму. Існує мала вірогідність, що ці хлопці вийдуть на поле в матчі з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія не змогла перемогти Швейцарію з пенальті на 90-ій хвилині

Наша команда тепер не господар своєї долі. В останньому матчі Україну може не врятувати перемога над Боснією. Залишається сподіватися на резервістів збірної Франції, які не захочуть втратити обличчя й шанс у матчі в Гельсінкі.

Зараз ви читаєте новину «Фіни не пускають Україну на Кубок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути