четвер, 14 березня 2019 08:30

Еліна Світоліна вийшла у півфінал престижного турніру в США

Еліна Світоліна вийшла у півфінал престижного турніру в США
Еліна Світоліна. Фото: btu.org.ua

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№6 WTA) вийшла в півфінал престижного турніру серії Premier Mandatory в Індіан-Уеллс. У матчі 1/4 фіналу українка в трьох сетах переграла представницю Чехії Маркету Вондроушову (№61 WTA).

З перших геймів стало зрозуміло, що гра буде максимально рівною. Еліна більше помилялася, особливо з форхенду. Після п'ятого гейму чешка повела з брейком, після чого не дозволила українці зачепитися за брейкпоінт. У деяких моментах Маркета була навіть ближче до ще одного брейку.

У другому сеті дівчата стали гірше відігравати на своїх подачах. Перші свої гейми Світоліна насилу забирала з рахунку 15:40, але чешці ніяк не вдавалося реалізувати перевагу. Більш того, вона втратила подачу навіть раніше за українку. З четвертого по сьомий гейми боротьба брейків продовжилася, але Маркета все ж зуміла зрівнятися на чотирьох. У дев'ятому геймі Світоліна впевнено взяла подачу під нуль, після чого з другого сетболу зрівняла рахунок у матчі. На сетпоінті Вондроушова припустилася подвійної помилки, це був гарний знак.

Фінальна партія проходила з невеликою перевагою Світоліної. Вона помітно рідше помилялася в простих ситуаціях, але й суперниця грала на високому рівні. У п'ятому геймі чешці першій вдалося зробити брейк, але українка відразу ж відігралася. Як і в попередньому сеті, п'яте очко на своїй подачі було взято під нуль, після чого Еліна реалізувала подвійний матчбол на прийомі. Вондроушова вже помітно втомилася від захисної роботи і не змогла чинити гідного опору під час вирішальних розіграшів. В останніх геймах українка виграла 2/3 всіх очок.

Індіан-Уеллс. Чвертьфінал

Еліна Світоліна (Україна) - Маркета Вондроушова (Чехія) - 4:6, 6:4, 6:4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Цуренко не змогла пробитися до четвертого кола туріру в США

У півфіналі Світоліна зустрінеться з Б'янкою Андрееску з Канади, яка віддала лише один гейм у чвертьфінальному матчі проти екс-першої ракетки світу Гарбіньє Мугуруси.

Зараз ви читаєте новину «Еліна Світоліна вийшла у півфінал престижного турніру в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути