вівторок, 15 січня 2013 14:06

Долгополов вибув з Australian Open після першого ж матчу

Слідом за поразкою Сергія Стаховського, із Australian Open, вибув останній український представник Олександр Долгополов. Вже в першому колі розіграшу, жереб звів його із незручним Гаелем Монфісом із Франції. 18-й сіяний хоча і був фаворитом зустрічі, однак, не виправдав сподівань, програвши з рахунком 7:6 (7), 6:7 (4), 3:6, 3:6. Досить успішні для українця корти Австралії, цього разу не принесли позитивних емоцій. Більш витриманий та зібраний Монфіз, незважаючи на поразку в першому сеті, перебрав ініціативу і довів справу до логічного завершення.

Обидва тенісисти розпочали матч дуже впевнено. Спортсмени намагались грати якомога прагматичніше, на ризики ішли рідко. До сітки частіше виходив Олександр, однак, це було не часто. В основному гра проходила на дальніх лініях. Невелика перевага за рахунок сильної подачі, була на боці українця. За перший сет йому вдалось реалізувати 12 ейсів, проти 3 у француза. Українець впевнено набирав очки на своїй подачі, і щораз ближче наближався до брейк-поінта — на чужій. Проте, чорношкірий тенісист зумів довести сет до тай-брейку. Більше того, француз напрацював на перший міні-брейк при рахунку 1:1. Перевага на боці француза протрималась до п'ятої подачі. Спочатку він не зумів, як слід подати із першої спроби. Друга — була набагато легшою, і українець спочатку відбив м'яч у кут, чим заставив суперника побігати на корті, а потім, вдало зайнявши місце під сіткою, реалізував смеш. Українець зумів вдало зіграти на своїх м'ячах. А перша ж подача суперника стала для нього успішною. Вона була не сильною і це дозволило йому заволодіти ініціативою. Як підсумок — черговий міні-брейк і перемога у сеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Australian Open. Молчанов виграв стартовий матч, Нєдовєсов програв голландцеві

Другий сет проходив у тому ж руслі. Долгополов володів ініціативою але виграти гейм на подачі суперника ніяк не вдавалося. Найкращий момент в українця виник при рахунку 3:4 на його користь. Француз посковзнувся на корті при рахунку 0:15 і пропустив не сильний удар українця. На щастя, для глядачів, Монфіз швидко прийшов до тями і гра із кількасекундною затримкою продовжилась. Свою перевагу українець не зумів втілити у брейк. Хоча це буває рідко, але у француза чотири рази поспіль пішла перша подача і від зберіг рівновагу. Під кінець сету Долгополов уже вдруге міг виходити вперед і ставити крапку в геймі. Але фортуна знову була на боці француза. Він зумів безпомилково зіграти на подачах і чотири рази поспіль подав в лінію. Черговий тай-брейк уже був на користь француза. Знову перший міні-брейк оформив Гаель, і знову Олександру довелось відігруватись. Це йому вдалось, через все ті ж незграбні перші подачі француза, але п'ята подача українця теж бажала кращого. Гаель вдало зіграв під сіткою і знову вийшов вперед. Свої дві подачі француз зумів відстояти. На табло австралійського корту був цілковитий паритет.

Третій сет абсолютно відрізнявся від попередніх. Якщо раніше тенісистам не вдавалося жодного разу взяти гейм суперника, то тут вони чергувались один за одним. Це можна пояснити лише втомою, після міжсезоння. Прикро, що всі ці гойдалки закінчились не на користь нашого тенісиста. Він не зумів втримати вже першу подачу. Француз на радощах, відразу ж віддав свій гейм. Долгополову варто було заспокоїтись і спробувати налаштувати подачу. Проте, він не міг знайти ту гру, яка була минулого року. Уже не було ні вдалих бек-хендів, ні технічних переводів із кута в кут. Це все зіграло за француза. Монфіс оформив другий брейк і стабільно дограв сет.

Заключний сет став уже формальністю. Було помітно, що Долгополов втратив віру у свої сили. Якщо в дебюті зустрічі він без проблем набирав перші сорок очок на подачі, то під кінець гри, українець ледве доходив до 30. Монфіс не вигадував нічого нового. Намагався без зайвих рухів переводити м'яч на половину корту суперника і чекати на його помилку. Долгополов виправдав його сподівання сповна, віддавши два свої гейми. Українець під кінець зустрічі зумів відіграти один гейм на подачі Гаеля, але це був максимум його сьогоднішніх можливостей.

Впевнена перемога француза 3:1, змусила Долгополова зачохлити ракетку. Француз у наступному раунді зустрінеться із Лу Ень-Хсунем.

Зараз ви читаєте новину «Долгополов вибув з Australian Open після першого ж матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути