Ексклюзиви
середа, 16 березня 2022 19:05

Долгополов приїхав захищати Київ та привіз допомогу ЗСУ

Долгополов приїхав захищати Київ та привіз допомогу ЗСУ
Олександр Долгополов буде захищати Київ. Фото:Instagram.com/alexdolgopolov

Колишній лідер українського тенісу Олександр Долгополов прокоментував вторгнення Росії в Україну.

Долгополов повернувся із Туреччини та готовий захищати Київ зі зброєю у руках.

"Привіт, Україно. Щоб не відповідати на багато запитань, я вирішив написати все й одразу. Цю війну я зустрів у Туреччині. Прилетів туди за день до початку і змусив поїхати туди свою маму та сестру.

Чому? Тому що попри масове заперечення і жарти всіх з приводу цих кращих розвідок світу, я чудово усвідомлював, що таке можливо, аж до ударів по Києву, хоч і вважав це малоймовірним.

Після цього я в голові прокрутив, що відбуватиметься перші дні/тиждень і чим я буду корисний.

Я дійшов висновку, що це викликає масову паніку, і я буду одним з цих панікерів, і я зрозумів, що максимальна користь від мене буде в інформаційному просторі через велику іноземну аудиторію в моєму твіттері.

Тому краще, якщо я буду зайнятий не думками, як відправити свою сім'ю в безпечне місце, а висвітленням цього жаху і донесенням правди, а також збиранням коштів для наших захисників, адже саме вони мали прийняти перший удар на себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стаховський з автоматом захищає Київ

Через пару днів я та мої прекрасні українці розірвали інформаційний простір правдою та не залишили шансів для всього світу не зрозуміти те, що відбувається, і хто є агресором.

До того моменту я вже почав тренуватися зі зброєю, і мені дуже пощастило, що в Туреччині мене навчав колишній професійний військовий. Вони з величезним задоволенням взялися це робити, почувши мої цілі.

Дуже дякую нашим турецьким друзям. Звичайно, за 5-7 днів я не став Рембо, але зі зброєю я вже звертаюся комфортно, а з 25 метрів у спокійній обстановці тренувань потраплю в голову в 3 з 5 випадків.

Паралельно із тренуваннями я планував виїзд назад. Знайшовши кілька людей, що летять із США, ми кожен, скільки зміг, назбирали грошей. Діти привезли 6 бронежилетів з Америки нам, щоб передати нашим захисникам.

Зустрілися ми у Загребі, де планували докупити тепловізорів, прицілів та потрібних речей для ЗСУ. І ось, через стільки часу, на перекладних та за допомогою багатьох людей, я перетнув кордон із Польщею і тепер доїхав до Києва.

Це мій дім і ми будемо його захищати з тими, хто залишився і допомагатимемо, чим можемо. Не збираюся засуджувати чоловіків, що виїхали. Війна – це страшно і не кожен до неї готовий, усім нам є що втрачати, крім нашої улюбленої України.

Але знайте, що кожен може зробити свій внесок і, навіть якщо вас не використовують у бою, ви підніматимете дух армії і віру людей просто перебуваючи поруч і допомагаючи тим, чим вмієте і кому зможете.

Не бійтеся, приєднуйтесь, повертайтеся. Всім нашим знаменитостям та лідерам думок, які на місцях, велика повага та дякую! Я пишаюся тим, як зараз наша країна об'єдналася під тиском божевільного диктатора.

З цього моменту розмовляти публічно з незнайомими мені людьми я планую українською, так що спочатку не судіть суворо.

Писати я продовжу російською, оскільки попри блокування соцмереж сусідів, багато хто поки що має доступ через VPN і потрібно доносити реальність і правду. Правда за нами, ми на своїй землі та захистимо її. Далі я буду у Києві до нашої перемоги та після неї. Слава Україні", – написав Долгополов у Instagram.

Долгополов завершив кар'єру у 2021 році. Чотири рази перемагав на турнірах ATP. Найвищою позиціює у світовому рейтингу було 13-те місце.

Зараз ви читаєте новину «Долгополов приїхав захищати Київ та привіз допомогу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути