Ексклюзиви
субота, 13 лютого 2021 19:38

Феєричний другий тайм. "Динамо" обіграло "Олімпік" у матчі з двома вилученнями

Феєричний другий тайм. "Динамо" обіграло "Олімпік" у матчі з двома вилученнями
Артем Бесєдін тріумфально повернуся після річної перерви. Фото "Динамо"

"Динамо" перемогло "Олімпік" – 3:1 в першому після зимової паузи матчі чемпіонату України. Гості першими відкрили рахунок – після передачі новачка Нкенга відзначився ще один дебютант Альваренга. Бесєдін ще в першому таймі зрівняв рахунок. У другій половині гри Буяльський і той же Бесєдін довели рахунок до 3:1. "Олімпік" закінчував гру удев'ятьох після двох вилучень.

Кияни слабко провели перший тайм. Кілька разів гості небезпечно проривалися до воріт Бущана й реалізували одну зі своїх нагод. Можна лише уявити собі, скільки моментів створить "Брюгге" за такої гри "Динамо". Надія підопічних Луческу – на сильний мороз, який завадить гостям із Фландрії швидко адаптуватися до умов гри. Бо за більш сприятливих умов підопічні Луческу змушені будуть грати від оборони, як це було в осінніх матчах відбору та групового турніру Ліги чемпіонів.

Артем Бесєдін феєрично повернувся до команди, відзначившись дублем. Обидва м'ячі донедавно дискваліфікованого форварда виявилися схожими – удар Циганкова зі штрафного, сейв воротаря та добивання Бесєдіна головою з метра. Артем навряд чи додав швидкості, але точно додав пресингу. Він кілька разів обкрадав захисників і голкіпера донецького клубу, весь час створював напругу, не даючи захисту розслабитися. У порівнянні з Супрягою, який грав восени, прогрес більш ніж очевидний.

Бесєдін навряд чи додав швидкості, але точно додав пресингу

Другий тайм став бенефісом підопічних Луческу. Кияни запресингували "Олімпік" і річ навіть не в чисельній перевазі, яку мали господарі. Динамівці повинні були забивати другий м'яч значно раніше й не чекати вилучення Нкенга. У плані жадоби боротьби, пресингу й руху полем зимове "Динамо" значно відрізняється від себе осіннього. З таким рівнем гри вже можна пробувати мірятися силами із "Брюгге".

Віктор Циганков уникнув традиційних передсезонних травм і разом із Віталієм Буяльським був лідером "Динамо". Гірше звичайного провели матч гравці з півдня: Карлос Де Пена загубився на лівому фланзі півзахисту, а Жерсон Родрігеш, який вийшов замість нього, здається, взагалі не торкнуся м'яча. Мірчі Луческу вже зараз треба подумати над альтернативними варіантами на цьому фланзі, щоби потім не довелося експериментувати вже по ходу матчу проти "Брюгге".

Здивував Попов. Залишившись без травмованого напарника Іллі Забарного, Денис чітко відіграв у захисті, але при цьому мав кілька нагод в нападі. Дивно, але обидва удари головою із забійних позицій майстер гри на другому поверсі не реалізував, жодного разу навіть не влучивши в площину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" та "Шахтар" проведуть останній бій за 30 мільйонів

Після 14 матчів "Динамо" набрало 33 залікових бали й на 4 пункти відірвалося від "Шахтаря", який свій матч із "Колосом" зіграє завтра.

Зараз ви читаєте новину «Феєричний другий тайм. "Динамо" обіграло "Олімпік" у матчі з двома вилученнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути