Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2006 17:23

Дем"яненко пообіцяв, що такого провалу більше не буде

"Спілкуватися з вами Анатолій Васильович буде рівно один футбольний тайм - 45 хвилин. Якщо ваша цікавість на цьому не вичерпається, проведемо ще додатковий час", - оголосив співробітник пресової служби київського "Динамо". Поруч з ним сидить головний тренер команди Анатолій Дем"яненко, 47 років. Він прийшов на підсумкову прес-конфреренцію. У понеділок президент "Динамо" Ігор Суркіс підтвердив, що Дем"яненко залишиться на своъй посаді і у наступному році.

Дем"яненко змінив спортивний костюм на білий светр. Він помітно нервує, відповідаючи на запитання. Часто робить паузи, добираючи потрібне слово.

Спочатку каже, що хотів би бачити у центрі оборони українців.

- Легіонери у нас хороші, кваліфіковані, - каже. - Але керувати захистом не вміють, мови не знають. З українцями легше працювати.

Тренер погоджується, що легіонеи мають вивчити мову за рік.

- Це має бути записано у їхньому контракті. Ну, Каддурі, Ринкон мене розуміють і так. А от з Родріго спілкуюся через перекладача.

Свою головну помилку пояснює так.

- Після матчів з "Фенербахче" у деяких гравців виникла підвищена самооцінка. Вчасно не зупинив цей процес.

Низько опускає голову і каже:

- Не вникав у деякі питання.

Потім бере до рук папірець і починає озвучувати причини, через які гравців "Динамо" можуть оштрафувати.

- За запізнення на тренування - 500 доларів. За пропуск тренування - 1000 доларів. З ате, що пропустив теоретичне заняття - 200 доларів. З а порушення режиму або появу у нетверезому стані - 10 тисяч доларів.

- За це тренерів треба штрафувати, - доноситься з залу. - Когось уже покарали.

Дем"яненко якийсь час відмовчується і продовжує.

- За недотримання оптимальної ваги - 1000 доларів. За хамську поведінку - 2500 доларів.

Називати злісних порушників відмовляється. Каже, що це внутрішньокомандна справа. Лише згодом вичавлює з себе прізвища Алієва,Мілевського та Ринкона.

- Бразильця серйозно оштрафували за запізнення.

Тренер укотре підтвердив, що про відставку впродовж сезону не думав.

- Хоча читаю Інтернет і бачив: журналісти відправили мене з клубу ще перед повторною кубковою грою Дніпропетровську. Не звертав на це уваги. Пишуть чимало. Кажуть, президент вказує мені, кого ставити до складу. Дикість. Запевнюю: такого немає, за що вдячний Ігореві Михайловичу. Він за інші питання відповідає. А я доведу, що провалів у Лізі чемпіонів більше на буде.

На трансфер керівництво виставило Гавранчича, Іримію, Пеєва, Верпаковськиса, Петковича, Аладашвілі, Оберемка.

- А потрібні мені кваліфікований центральний захисник, лівий півзахисник та нападаючий. Сподіваюся також на нашу молодь, - каже Дем"яненко. - Тому призначили Геннадія Литовченка головним тренером "Динамо-2". Тут у залі багато журналістів, які їздять з "Динамо" за кордон. А на матчі другої команди та дубля не ходять.

Тренер відзначає Михалика.

Дивлюсь на Тараса - душа радіє. Розраховую також на ветеранів - Реброва та Ващука. Перспективний Фаркаш, він може заграти на високому рівні.

Недавно у 130 кілометрах від Києва динамівські селекціонери знайшли хлопця 1989 року народження. Кажуть, буде другий Шевченко.

Цієї осені лазарет "Динамо" ніколи не порожнів.

- А, травми, - протягує Дем"яненко. - Футбол контактний вид спорту - пояснює кращий футболіст СРСР-1985. - Але я думав, якщо людина часто травмована, значить сама винна. Неправильно готувалася.

22-го грудня голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський повернеться з відпустки і ляже на операцію. Вийме пластину з ключиці і на перший збір вирушить разом з командою.

Сам Дем"яненко ще не знає, де відпочиватиме.

- С семьёй куда небудь поеду. В тёплые края.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко пообіцяв, що такого провалу більше не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути