понеділок, 29 листопада 2021 21:00

Що треба знати про абсолютного чемпіона світу з боксу у легкій вазі

 

В ніч проти неділі, 28 листопада, змінився лідер в одному із найгарячіших дивізіонів професійного боксу. Новим абсолютним чемпіоном світу у легкій вазі став австралієць Джордж Камбосос-молодший, який створив гучну сенсацію, перемігши американця Теофімо Лопеса - кривдника Василя Ломаченка. Gazeta.ua розповідає про нову зірку світового боксу, його приїзд в Україну і поразку від прикарпатця Руслана Струка та можливий поєдинок зі ще одним українцем Василем Ломаченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лопес уникатиме повторного бою проти Ломаченка

Камбосос відібрав титули WBC Franchise, WBA Super, IBF, WBO і журналу The Ring, перемігши в конкурентному бою дещо гіршу версію Лопеса, якщо порівняти з тим, що американець показав у попередньому бою з Ломаченком торік у жовтні. Теофімо допустив недооцінку суперника і вже у першому раунді був покараний. Він опустив руки, пропустив правий оверхенд і опинився в нокдауні. Лопес "проспав" середні раунди - з четвертого до сьомого. І йому не вистачило сил добити претендента в десятому раунді, коли той загрався і сам опинився в нокдауні. Теофімо робив великі паузи, мав очевидні проблеми у захисті, діяв одноманітно. Врешті в нього не було дієвого гейм-плану, а функціональна готовність залишала бажати кращою. Камбосос виглядав більш мотивованим, зарядженим на перемогу, різкішим, мобільнішим.

Австралієць став "абсолютом" у легкій вазі, він боксер з великим серцем, духовитий і з міцним характером. Але він не виглядає непереможним і таким, що здатен домінувати у лайтвейті тривалий період. Тому не дивно, що на бій з ним уже вишикувалась черга з топів дивізіону - у ній Девін Гейні, Раян Гарсія, Джервонта Девіс. Є у списку і колишній найкращий легковаговик світу Василь Ломаченко.

"Знаєш що, Лома? Я дам тобі шанс, - заявив у вересні в одному з інтерв'ю Камбосос. - Коли я отримаю ці пояси, я хочу битися тільки з найкращими. Мені все одно на рекорд. Я поб'юся з тобою. Якщо тобі потрібні пояси, я дам тобі бій в Австралії або в Греції".

Додають впевненості Камбососу і слова легендарного філіппінця, єдиного в історії боксу чемпіона світу у восьми вагових категоріях Менні Пак'яо. Декілька років тому той сказав австралійському боксерові, що він здолає Ломаченка.

Пак'яо сказав Камбососу, що той здолає Ломаченка

Поки Василь готується до бою з ганійцем Річардом Коммі, який запланований на 11 грудня в Нью-Йорку, має попрацювати промоутер українця Боб Арум і зробити промоутеру Камбососа Лу Дібеллі таку пропозицію, від якої буде важко відмовитись.

Цікава деталь: останні три бої Камбосос виграв розділеними суддівськими рішеннями на території своїх суперників. В грудні 2019-го в Нью-Йорку він переміг колишнього чемпіона світу, американця Міккі Бея. В жовтні 2020-го - у Лондоні ще одного екс-чемпіона світу, британця Лі Селбі. І тепер американця, чинного "абсолюта" Теофімо Лопеса - знову в Нью-Йорку.

Камбосос протягом останнього часу багато спарингував з Менні Пак'яо і багато-чому навчився у легенди. Він вміло розриває дистанцію, робить стрімкі випади, вчасно б'є на випередження і назустріч, перебуває у відмінній функціональній і ментальній формах.

Після перемоги над Лопесом Пак'яо привітав Камбососа у соцмережі з "грандіозною перемогою". "Ти допоміг мені перед багатьма моїми попередніми боями, - написав філіппінець. - Я надіюсь, що наші сотні раундів спарингів якось допомогли тобі сьогодні. Я пишаюся тобою!"

"Раунди, які ми розділили разом, сформували мене щоб стати чемпіоном сьогодні ввечері", - лаконічно відповів австралієць.

Прикарпатець Струк ледь не відправив Камбососа у нокаут

У червні 2009 року новоспечений абсолютний чемпіон світу Джордж Камбосос-молодший побував в Україні. А саме на Прикарпатті, де взяв участь у міжнародній матчевій зустрічі між збірними України і Австралії. На Вічевому майдані Івано-Франківська на встановленому просто неба ринзі 16-річний Джордж зустрівся з бронзовим призером чемпіонату Європи серед юніорів Русланом Струком з Надвірнянщини. Суперники провели видовищний поєдинок, який пройшов за явної переваги прикарпатського боксера. Очевидці пригадують, що Струк ледь не відправив Камбососа у нокаут. Але той вистояв. Бій завершився перемогою Струка за рішенням суддів. Цікаво, чи відбудеться ще одна зустріч австралійця з українським боксером.

28-річний Джордж Камбосос-молодший 8,5 років йшов до бою за титул чемпіона світу і з першої спроби зумів вибороти усі чотири пояси за основними версіями. Він провів серед професіоналів 20 боїв - усі виграв, половину з них - нокаутами.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про абсолютного чемпіона світу з боксу у легкій вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути