Ексклюзиви
субота, 31 жовтня 2020 13:51

Що треба знати напередодні бою Усик - Чісора

 

Сьогодні, 31 жовтня, колишній абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик проведе свій другий бій у хевівейті - надважкій вазі. На "Wembley Arena" в Лондоні, Велика Британія, 33-річний уродженець Криму зустрінеться з британцем Дереком Чісорою, 36 років. Початок трансляції боксерського вечора на онлайн-платформі Megogo о 23:00. Сам поєдинок між Усиком і Чісорою розпочнеться близько опівночі. Gazeta.ua наголошує на важливих деталях майбутнього бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 31 жовтня, Усик - Чисора. Як закінчиться бій?

Суперники на профі-ринзі

Олександр Усик дебютував серед професіоналів у листопаді 2013 року. У вересні 2016 року вперше став чемпіоном світу - в Польщі відібрав титул WBO у першій важкій вазі в поляка Кшиштофа Гловацького. В січні 2018-го об'єднав два титули - WBO і WBC - перемігши в Ризі у півфіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) латвійця Майріса Брієдіса. В липні того ж року у Москві об'єднав усі чотири основні чемпіонські титули в бою з росіянином Муратом Гассієвим і став абсолютним чемпіоном світу та переможцем WBSS. У листопаді 2018 року Усик в Манчестері відстояв свої титули в бою з британцем Тоні Белью. А згодом оголосив про перехід у надважку вагу. Дебют відбувся рік тому - в жовтні 2019-го. Український боксер переміг американського ветерана Чазза Візерспуна - після сьомого раунду той відмовився від продовження поєдинку. Олександр провів уже 17 поєдинків серед професіоналів, усі виграв, 13 разів нокаутом.

Дерек Чісора виступає у професійному боксі з лютого 2007 року. Провів уже 41 бій - 32 виграв, 23 нокаути, і 9 програв. Не знає поразок з грудня 2018 року і йде на серії із трьох перемог. Чісора володів поясом чемпіона Європи і низкою проміжних титулів. Одного разу претендував на звання чемпіона світу - в лютому 2012 року поступився за рішенням суддів чемпіону світу за версією WBC Віталієві Кличку. Британець тоді запам'ятався скандальними витівками проти братів Кличків. Віталію дав ляпаса на дуелі поглядів, а наступного дня, безпосередньо перед боєм, у ринзі плюнув водою в обличчя Володимирові.

Усик відстоюватиме свій статус

На кону в поєдинку не стоятиме ніяких титулів. Але він має велике значення для обох суперників. Усик буде захищати статус обов'язкового претендента на титул WBO, яким нині володіє Ентоні Джошуа. Британець також є чемпіоном світу ще за двома основними версіями. Ясно, що поразка від Чісори автоматично позбавить Усика претендентського статусу. А от перемога підтвердить і змічнить його позиції. Можливо, вже у своєму наступному поєдинку українець отримає шанс вийти на чемпіонський бій з переможцем зустрічі між Ентоні Джошуа і болгарином Кубратом Пулєвим. Вона пройде 12 грудня в Лондоні. Не виключатимемо також варіанту, що пояс WBO з певних причин залишиться вакантним і Усик позмагається за нього з іншим претендентом - якщо переможе Чісору. А якщо британський ветеран створить сенсацію і виграє в Усика, то і сам невдовзі може отримати великий - а, можливо, і чемпіонський - бій перед виходом на пенсію.

Окрім Кличка-старшого, Чісора по два рази програвав Тайсону Ф'юрі і Ділліану Вайту, по разу - Девіду Хею, Кубрату Пулєву

Чісора - як перепустка на топрівень

Усик не дуже переконливо виглядав у бою з Візерспуном. Дебютант так і не показав, чого можна чекати від нього в хевівейті. Чісора - суперник значно серйозніший, ніж американець, і на цьому етапі кар'єри Усика є хорошим для нього тестом. Британець у своїй кар'єрі фрагментами складав конкуренцію ТОП-бійцям, вигравав у них раунди, але не виграв жодного бою. Окрім Кличка-старшого, він по два рази програвав Тайсону Ф'юрі і Ділліану Вайту, по разу - Девіду Хею, Кубрату Пулєву... Він так і не відчинив жодного разу двері у ТОП-рівень. Втім і Усик у цьому дивізіоні ще не підтвердив свою приналежність до еліти - попри статус обов'язкового чемпіона, який отримав за досягнення у попередній вазі. Перемога над Чісорою має "легітимізувати" претензії українського боксера знаходитися у вищій лізі королівської вагової категорії.

Усик - великий фаворит

Букмекери оцінюють ймовірність перемоги українського боксера у 85%, британця - 11%, нічиєї - 4%. Приблизно у такому ж співвідношенні Усик є фаворитом за оцінками експертів. Ясно, що в плані техніко-тактичного оснащення, швидкості, боксерського IQ, він знаходиться зі своїм опонентом на різних полюсах. Але, як би банально не звучало, - це надважка вага, в якій хід поєдинку може змінити секундна розконцентрованість і єдиний удар. Якщо Чісора буде в хорошій формі, рухатиметься весь бій і не втрачатиме концентрацію, то обов'язково матиме шанси. Особливо, якщо зможе діяти агресивно весь бій, буде результативно пресингувати суперника, притискати його до канатів і там проводити свої серії. Чісора - ударний, фізично сильний боксер. Розслаблятися з таким точно не варто.

Черга за Усиком?

Олександр Усик завжди асоціюється з компанією Василя Ломаченка і Олександра Гвоздика. Вони дружать ще з часів любительської збірної України, разом ішли до вершин професійного боксу. Зрештою, в усіх них проросійські погляди, незважаючи на сьомий рік війни Росії з Україною. Від цієї "трійці" відвернулася велика частина українських уболівальників. За них вже не так палко вболівають, а часто і підтримують їхніх суперників - ким би вони не були.

Рік тому був жорстко нокаутований Гвоздик і після поразки від росіянина Артура Бетербієва оголосив про завершення кар'єри. Два тижні тому сенсаційно оступився Ломаченко. Усик - найбільш одіозний з цієї "трійці". І багато-хто сподівається, що вже цієї ночі він стане наступним.

Олександр Усик є другим боксером із ТОП-5 рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією американського журналу The Ring, хто проведе свій поєдинок цього року. Першим, два тижні тому, 17 жовтня, виходив у ринг Василь Ломаченко. Він поступився американцеві Теофімо Лопесу. У свіжому рейтингу Ломаченко на сьомому місці, а Лопес - на шостому. А найкращим боксером світу є мексиканець Сауль Альварес. Олександр Усик поки четвертий.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати напередодні бою Усик - Чісора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути