Ексклюзиви
субота, 16 січня 2021 21:01

Що треба знати напередодні матчу "Ліверпуль" - "Манчестер Юнайтед"

Що треба знати напередодні матчу "Ліверпуль" - "Манчестер Юнайтед"
Юрген Клопп привів "Ліверпуль" до чемпіонства вперше за 30 років. Фото: REUTERS

У 18-му турі чемпіонату Англії лідери турнірної таблиці "Ман Юнайтед" та "Ліверпуль" зіграють в очному матчі. Манкуніанці випереджають свого переслідувача на 3 очки.

Футбольний експерт Всеволод Кевлич спеціально для Gazeta.ua розповів, чого чекати від цього поєдинку.

"Мені хочеться побачити якусь іскорку від "Ліверпуля". В останній час їм не вистачало свіжості на футбольному полі. Коли вони грають проти великих клубів у команди Юргена Клоппа з'являється азарт. Цього бракує у матчах проти маленьких команд.

Лідерство "Ман Юнайтед" не стане додатковою мотивацію для "Ліверпуля". Історія протистояння між цими командами давня та принципова. Міста знаходяться поряд, тому значення дербі теж буде актуально.

За останні 3-4 роки я не зустрів жодної гри "Ліверпуля", де гра була через не можу. Команда або грає, або у неї нічого не виходить. Вольовий стиль більше притаманний "Ман Юнайтед". Шанс "МЮ" спіймати суперника на розслабленості. Це буває на початку матчу, коли вони ще не увімкнулися, або команда втрачає концентрацію по ходу гри. В Уле Гуннара Сульшера є гравці, які здатні віддати та втекти. Свій гол вони забити зможуть.

Шанс "МЮ" спіймати суперника на розслабленості. Це буває на початку матчу, коли вони ще не увімкнулися, або команда втрачає концентрацію по ходу гри

"Червоним" потрібно розбігтися. Команді Клоппа варто зіграти більше структуризовано та ефективно. Всі академічні дії читаються суперником. Не вистачає вибуховості.

Клопп має вгадати із стартовим складом "Ліверпуля". Як "Динамо" за часів Валерія Лобановського, коли Валентин Белькевич виходив відразу, або на заміну, коли суперник вже втомився. В "Ліверпулі" схожу роль має Тіаго Алькарнати. Іспанець яскравий, швидкий. Але він поки не вписується в гру команду. Його передачі швидше, ніж команда біжить. Він має гальмувати себе, або пришвидшувати команду. Поки партнери не були готові до цього. Зараз є наче шанс, що "Ліверпуль" має побігти. Від того, чи вгадає Клопп з складом буде багато залежати.

Поставлю на рахунок 2:1 на користь "Ліверпуля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченкові логічно залишитися в "Манчестер Сіті"

Матч "Ліверпуль" - "Ман Юнайтед" відбудеться 17-го січня. Початок гри – о 18. 30.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати напередодні матчу "Ліверпуль" - "Манчестер Юнайтед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути