середа, 08 травня 2013 22:36

"Чорноморець" і "Шахтар" зіграють у фіналі Кубка України

"Чорноморець" і "Шахтар" зіграють у фіналі Кубка України

8 травня відбулися півфінальні матчі Кубка України.

Донецький "Шахтар" обіграв "Севастополь". Вкрай невдала гра кримчан у захисті дозволила "гірникам" регулярно створювати стовідсоткові моменти і "розстрілювати" воротаря.

Матч розпочався у рівній боротьбі, але клас гравців "Шахтаря" дозволив гостям безпомилково реалізувати два моменти, які виникли після контратак. На 8-й хвилині після пасу Фернандіньо з центру поля Луїс Адріано відкрив рахунок ударом у "дев'ятку". На 19-й хвилині Тайсон і Генріх Мхітарян вибігли на ворота "Севастополя" удвох, і бразилець записав на свій рахунок результативний пас на вірменського хавбека. Після цього моменти стали виникати і біля воріт "Шахтаря" - по них небезпечно пробивали Сергій Ткачов і Денис Кожанов, а Олександр Ковпак влучив у поперечину після розіграшу штрафного.

Господарі досягли свого на 37-й хвилині, дальній удар вдався Сергію Ткачову - 1:2. Незабаром кримчани могли зрівняти рахунок, але Ковпак не дотягнувся до м'яча і не зміг переправити його головою у ворота з кількох метрів.

У другому таймі "гірникам" знову вдалося забити швидкий м'яч, і знову Тайсон віддав гольовий пас на Мхітаряна при вкрай невдалій грі захисників "Севастополя". Після цього гра проходила на зустрічних курсах, "Шахтар" виглядав гострішим в атаці. Черговий провал у захисті господарів дозволив Луїсу Адріано оформити дубль. "Севастополь" не відставав, і Ткачов, обійшовши Чигринського, пробив повз П'ятова, також оформивши дубль - 2:4. Міг російський легіонер "Севастополя" забити і третій м'яч, але його удари двічі парирував Андрій П'ятов.

В іншому матчі "Чорноморець" обіграв дніпропетровський "Дніпро". Зустріч в Одесі завершилася перемогою господарів з рахунком 2:1. Голи у складі одеситів забивали Пабло Фонтанельо і Лео Матос. У "Дніпра" гол на свій рахунок записав Матеус.

Таким чином, "Чорноморець" гарантував собі участь у кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Крім того, цей фінал стане для "Чорноморця" третім в історії проведення Кубка України.

Кубок України. Півфінал.

Севастополь (Севастополь) - Шахтар Д (Донецьк) - 2:4

Голи: Адріано, 8 (0:1); Мхітарян, 19 (0:2); Ткачов, 27 (1:2); Мхітарян, 53 (1:3); Адріано, 65 (1:4); Ткачов, 71 (2:4).

Попередження: Міколюнас, 43; Гвініанідзе, 88 - Срна, 62; Тейшейра, 75.

Чорноморець (Одеса) - Дніпро (Дніпропетровськ) - 2:1

Голи: Матеус, 7 (0:1); Фонтанельо, 62 (1:1); Матос, 68 (2:1).

Попередження: Кутас, 51; Бурдужан, 80 - Ротань, 43; Канкава, 60.

Зараз ви читаєте новину «"Чорноморець" і "Шахтар" зіграють у фіналі Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути