субота, 24 вересня 2011 12:14

Чотирьох баскетболістів покарали за неявку до збірної України

Чотирьох баскетболістів покарали за неявку до збірної України

Офіційний сайт БК "Азовмаш" заявляє про те, що маріупольський клуб не згоден з рішенням ФІБА з приводу дискваліфікації Артура Дроздова.

Двадцять першого вересня поточного року "Азовмаш" отримав лист від FIBA, в якому організація повідомляла про дискваліфікацію на один сезон в єврокубках українських баскетболістів Кирила Натяжко, Романа Гуменюка, Олексія Леня та Артура Дроздова. Останній є діючим гравцем маріупольського клубу, решта грають за межами України.

Приводом до цього послужила неявка даних баскетболістів до лав збірної України в зазначені терміни, що карається дискваліфікацією згідно з пунктом 1 статті 101 регламенту FIBA. На своєму офіційному сайті БК "Азовмаш" висловив протест рішенню FIBA.

"Офіційна позиція клубу така, що маріупольський клуб не згоден з цим рішенням. Клуб буде підтримувати гравця, буде відстоювати його інтереси, інтереси українського баскетболу.

Клуб заявляє, що Артур був готовий і повністю мотивований виступати за збірну країни, робив певні кроки назустріч, але, на жаль, головний тренер збірної України та керівництво ФБУ не захотіли бачити гравця у збірній. "Азовмаш" завжди прагнув до участі своїх гравців у збірній країни, для відстоювання честі України.

"Азовмаш" був і буде зацікавлений у розвитку національного баскетболу, формуванні системного підходу у популяризації та підтримці цього видовищного виду спорту починаючи з його азів - дитячого баскетболу до залучення в Україну найкращих українських гравців."

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох баскетболістів покарали за неявку до збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути