субота, 14 січня 2012 13:47

Колишній наставник "Реала" помер на 82-му році життя
6

Фото: realmadrid.com

Відомий югославський футбольний тренер, колишній президент Футбольного союзу Югославії Мілян Міляніч помер у п'ятницю в Белграді на 82-му році життя, повідомила прес-служба Футбольного союзу Сербії.

Смерть наступила в результаті тривалої і важкої хвороби, говориться в повідомленні. Похорони відбудуться у вівторок у Белграді.

Міляніч народився 4 травня 1930 року в місті Бітола на території нинішньої Македонії. В якості гравця з белградською "Црвеною Звєздою" він виграв чемпіонат Югославії 1956 року, але більше прославився як тренер. У період з 1966 по 1974 рік Міляніч очолював тренерський штаб "Црвени Звєзди", з якою завоював чотири титули чемпіона країни і тричі ставав володарем Кубка Югославії.

Потім Міляніч поїхав до Іспанії, де тренував мадридський "Реал" з 1974 по 1977 рік. З "Королівським клубом" він у перший же сезон виграв національний чемпіонат і Кубок, потім здобув ще одну перемогу в чемпіонаті. Пізніше фахівець очолював "Валенсію".

Зі збірною Югославії в якості головного тренера Міляніч їздив на чемпіонати світу в 1974 і 1982 роках. Протягом 20 років він займав пост президента Футбольного союзу Югославії, який залишив в 2001 році у зв'язку з виходом на пенсію.

Спеціаліст мав нагороди ФІФА та УЄФА "За заслуги".

Зараз ви читаєте новину «Колишній наставник "Реала" помер на 82-му році життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути