неділя, 23 липня 2006 13:15

Бергкамп попрощався із футболом

Учора знаменитий голландський футболіст Денніс Бергкамп, 37 років, провів свій прощальний матч. Відбувся він на стадіоні "Емірати", новій клубній арені лондонського "Арсеналу". За "канонірів" Бергкамп виступав останні 10 років. На прощання клуб подарував йому перемогу над "Аяксом" — 2:1. Першим відзначився гравець "Аяксу" Хунтелар. "Арсенал" відповів голами Анрі та Кану.

Бергкамп вийшов у стартовому складі і був замінений на 35-ій хвилині. Однак у другому таймі він знову вийшов на поле у компанії відомих футболістів "Арсеналу" та "Аяксу" Патріка Вієри, Яна Райта, Девіда Симена, Йохана Кройффа, Марко ван Бастена, Девіда Блінда, Едвіна ван дер Сара, Едгара Давідса, Франка Райкаарда, Франка та Рональда де Бурів. Взяв участь у поєдинку і представник тренерського штабу київського "Динамо" Олег Лужний, який свого часу виступав за "Арсенал".

З 1986 до 1993 року Денніс Бергкамп провів за "Аякс" 239 матчів і забив 122 голи. В "Арсеналі" він грав з 1995 року, зігравши за клуб 423 матчі, забивши 120 голів і вигравши 10 турнірів. Вигравав чемпіонат Англії, був кращим гравцем прем"єр-ліги. Двічі брав участь у Мундіалях. Володар Кубку кубків та Кубку УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «Бергкамп попрощався із футболом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути