четвер, 09 грудня 2021 00:37

"Бенфіка" виграла в останньому турі Ліги чемпіонів у "Динамо"

"Бенфіка" виграла в останньому турі Ліги чемпіонів у "Динамо"
Кияни не зуміли стримати Яремчука.Фото: Reuters

Португальська "Бенфіка" виграла в останньому турі Ліги чемпіонів у київського "Динамо" з рахунком – 2:0. Голи забили Роман Яремчук і Жилберто.

Після цієї гри остаточно стало зрозуміло, що Мірча Луческу в його нинішньому стані навряд чи здатний створити велику за українськими мірками команду. Добротну на внутрішній арені – так. Однак на міжнародній ця команда програватиме з великим рахунком із року в рік. Десь так само, як свого часу "Шахтар" програвав "Баварії" чи "Барселоні".

Можна знайти виправдання для "Динамо" в загальному занепаді українського футболу. Бо в нас провалилися не тільки "Динамо", а й "Шахтар" із примкнувшою до них "Зорею". Тобто звалити все на брак талантів. Але ж, дозвольте, хіба не збірна України два роки тому виграла Кубок світу для 20-річних? Запитання залишається риторичним, якщо згадати, де зараз Супряга, Попов і Цитаїшвілі з команди чемпіонів? Отож бо!

Ніколи більше українські клуби не претендуватимуть на виграш європейського кубка. Наша доля – готувати гравців для суперклубів

Утім київське "Динамо" зарекомендувало себе не тільки могильником чемпіонів світу. Роман Яремчук, хоч і не має такого титулу, але теж ледь не загубив свою кар'єру в Києві. І лише втручання добрих ангелів із "Гента" дозволили Роману опинитися там, де він зараз перебуває.

Ця Ліга чемпіонів показала нам точку неповернення. Кривенька качечка ніколи не повернеться до діда й баби. Ніколи більше українські клуби не претендуватимуть на виграш європейського кубка. Наша доля – готувати гравців для суперклубів. Бо більш-менш прогресують саме Зінченко, Малиновський, Ярмоленко і Яремчук. Ті, хто вибрав гроші "Шахтаря" чи теплу ванну в "Динамо" приречені стати тлом для цих гравців.

Вічно перспективний 24-річний Віктор Циганков у першій половині гри з "Бенфікою" показав, настільки він просунувся у своєму прогресі. Те саме стосується Миколенка й згодом стосуватиметься Шапаренка. "Бенфіка" у перші 15 хвилин гри зробила результат, а решту часу просто чекала фінального свистка, демонструючи нам убогість потуг "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" не зміг перемогти "Шериф"

У паралельному матчі "Баварія" без голу Левандовського вибила "Барселону" в Лігу Європи – 3:0. Уперше за 21 останній рік каталонці гратимуть там. "Баварія" та "Бенфіка" пройшли до 1/8 фіналу, "Динамо" - припинило боротьбу в єврокубках.

Зараз ви читаєте новину «"Бенфіка" виграла в останньому турі Ліги чемпіонів у "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути