неділя, 19 травня 2013 13:45

Бекхем зі сльозами на очах прощався з уболівальниками і партнерами по ПСЖ

Бекхем зі сльозами на очах прощався з уболівальниками і партнерами по ПСЖ
Девід Бекхем не соромився своїх сліз. Фото: reuters.com

Гравці та вболівальники французького футбольного клубу "Парі Сен-Жермен" влаштували прощальні овації британському гравцеві Девіду Бекхему, який завершає кар'єру футболіста.

Останній домашній матч сезону, який в минулу суботу "ПСЖ" виграв у "Бреста" з рахунком 3:0, Бекхем провів з капітанською пов'язкою на руці.

За дев'ять хвилин до кінця матчу тренер "ПСЖ" Карло Анчеллотті замінив Бекхема, щоб уболівальники, в числі яких був і екс-президент Франції Ніколя Саркозі, могли оваціями проводити його з поля. Він пішов у роздягальню в сльозах.

"ПСЖ", вже виграв чемпіонат Франції, проведе останню гру сезону в гостях, і малоймовірно, що Бекхем буде в ній брати участь.

Головний тренер англійського клубу "Манчестер Юнайтед" сер Алекс Фергюсон підтримав рішення Бекхема завершити ігрову кар'єру саме зараз. За його словами, футболіст зробив це в потрібний момент. "Бекхем вирішив піти вчасно. Він виграв з "ПСЖ" чемпіонат Франції і оголосив про завершення кар'єри в потрібний момент. Однак він не залишиться без діла, тому що вже зараз має кілька цікавих і вигідних пропозицій про роботу", - сказав Фергюсон, який сам після закінчення сезону завершує тренерську кар'єру.

38-річний Бекхем оголосив про свій відхід у четвер після 22 років професійної кар'єри. Він став першим англійцем, якому вдалося виграти національні чемпіонати чотирьох різних країн.

Бекхем почав професійну кар'єру в 1993 році в "Манчестер Юнайтед". За англійський клуб він провів 265 матчів, в яких забив 62 м'ячі. З ним Бекхем ставав шестиразовим чемпіоном Англії, дворазовим володарем Кубка Англії і переможцем Ліги чемпіонів.

У 2003 році Бекхем перейшов у мадридський "Реал", з яким по разу завойовував золоті медалі чемпіонату Іспанії і Суперкубок Іспанії.

У 2007 році він переїхав до США, де продовжив виступати у складі "Лос-Анджелес Гелаксі". З каліфорнійським клубом Бекхем двічі завойовував Кубок MLS.

За час виступу в американській команді Бекхем двічі відправлявся в оренду до італійського "Мілана", з яким ставав дворазовим бронзовим призером Серії А.

Взимку 2013 Бекхем підписав контракт з паризьким "Парі Сент-Жермен", з яким в минулі вихідні виграв чемпіонат Франції.

За головну збірну своєї країни англієць провів 115 зустрічей, в яких забив 17 м'ячів. Довгий час Бекхем зберігав капітанську пов'язку національної команди.

Зараз ви читаєте новину «Бекхем зі сльозами на очах прощався з уболівальниками і партнерами по ПСЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути