Ексклюзиви
неділя, 14 липня 2019 20:11

"Барселону" змусять доплатити за Грізманна 80 млн євро

"Барселону" змусять доплатити за Грізманна 80 млн євро
Грізманн таємно підписав контракт із "Барселоною" в березні

12 липня французький форвард Антуан Грізманн офіційно перейшов із мадридського "Атлетіко" до "Барселони". Форвард сам заплатив відступні – 120 мільйонів євро. Це шостий показник вартості футболіста за всю історію.

Однак історія на цьому не завершилася. "Атлетіко" має докази, що "Барселона" підписала футболіста обманом і вимагає ще 80 мільйонів.

28-річний Антуан Грізманн, народився у французькій Бургундії в березні 1991 року. Його батько – француз. Мати – португалка. Окрім Антуана в родині було ще двоє дітей.

Батько – сам провінційний футболіст у минулому, возив сина футбольними академіями, але всюди отримував відмову. Потенційних покупців відлякував невеликий зріст гравця. І лише згодом юного 14-річного Антуана помітив на одному з турнірів скаут "Реал Сосьєдад". Баски запросили Грізманна на тижневі збори і лише за два тижні дали батькам ствердну відповідь.

В матчі проти України Грізманн відзначився дебютним переможним голом на 88-ій хвилині

Юний француз пройшов усі щаблі дитячо-юнацького футболу "Сосьєдада" і у 18 років дебютував в першій команді.

Оскільки Грізманн грав в Іспанії, то майже не отримував викликів до молодіжної збірної Франції. Його дебют відбувся в лютому 2010 року в матчі проти України, де він відзначився дебютним переможним голом на 88-ій хвилині.

В сезоні 13-14 років Грізманн забив 14 м'ячів і став третім бомбардиром іспанської першості, поступившись Кріштіано Роналдо і Дієго Кості.

На нього звернули увагу великі клуби. Найбільш проворним виявився мадридський "Атлетіко", який придбав перспективного француза за 30 мільйонів євро.

У складі "матрацників" бомбардир зіграв кілька незабутніх матчів. У першості країни "Атлетіко" переграв "Реал" – 4:0 і голом відзначився Антуан. В розіграші Ліги чемпіонів 2015-16 клуб Грізманна по черзі переміг "Баварію" і "Барселону". У фіналі з "Реалом" Антуан не реалізував пенальті в основний час, а його клуб програв в серії 11-метрових.

В тому ж році Грізманн став кращим бомбардиром домашнього Євро, відзначившись 6 разів. Недосяжним залишився лише рекорд Мішеля Платіні з його 9 м'ячами.

У 2017 році його кликав "Манчестер Юнайтед", а в 2018 – "Барселона". Перейти без скандалу Грізманн не хотів. Він дочекався березня 2019 і таємно підписав контракт із "Барселоною". Сторони дочекалися липня й оголосили про підписання контракту. Зчинився скандал, бо президент "Атлетіко" Енріке Серезо заявив, що має докази дочасного підписання угоди. Річ у тім, що відступні за перехід у березні були 200 мільйонів євро, а в липні – лише 120.

Та й підписувати гравців таємно, без відома їхніх клубів – вельми непорядно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансфер Грізманна до "Барселони" став шостим за вартістю

Скандал лише набирає обертів. Цілком можливо, що він може зіпсувати кар'єру одному з найбільш талановитих європейських форвардів.

Зараз ви читаєте новину «"Барселону" змусять доплатити за Грізманна 80 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути