четвер, 19 березня 2009 18:04

Артур Айвазян близький до зміни громадянства

Артур Айвазян близький до зміни громадянства

Спортсмен, який здобув для України золоту медаль в Пекіні, більше не вірить обіцянкам чиновників і розглядає можливість виступу на Олімпійських іграх 2012 року за іншу країну, в якій більше цінують спортсменів.

- Артуре, це правда, що ви вирішили змінити громадянство?

Я хочу займатися своєю улюбленою справою і хочу робити це якісно! У нашій країні, мабуть, це неможливо. Якщо говорити чесно, більше не можу терпіти такого байдужого ставлення. Ніколи про це не говорив, але мовчати більше немає сил.

- Але ж ви виграли пекінське "золото", тренуючись в Україні!

До Олімпіади-2008 я готувався індивідуально. 90 відсотків витрачених на підготовку засобів були спонсорські, а лише десята частина надана державою. Зараз мені необхідно тренуватися, а пачка патронів коштує 18 євро. Необхідно як мінімум 2-3 пачки для того, щоб провести одне тренування. Екіпіровка коштує 1,5 тисяч євро! А хіба держава виділяє гроші?

- За "золото" вам пообіцяли квартиру. Її теж не дали?

Нічого я не отримав. Після того, як завоював золоту медаль, всі називали героєм, говорили, що зробив неможливе, пишалися. А житло досі тільки обіцяють. Зараз я живу в двокімнатній квартирі в Сімферополі з мамою і дружиною. Тим часом за Україну я виступаю вже 19 років - приніс не одну медаль і весь цей час чую тільки обіцянки. Вже немає сил.

- В яку країну ви збираєтеся переїхати?

Є декілька країн, які зробили мені пропозицію, але називати їх поки не буду. Я ухвалив рішення: якщо найближчим часом нічого не зміниться, виїжджаю.

Швидше за все український чемпіон відправиться в Сполучені Штати або Таїланд. Хоча напевно в своїх "стрілецьких" рядах на Олімпіаді-2012 Артура Айвазяна захочуть бачити і багато європейських країн.

За матеріалами turnir.com.ua, газета "Комсомольская правда в Украине"

Зараз ви читаєте новину «Артур Айвазян близький до зміни громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути