субота, 19 листопада 2011 12:14

Антисемітський банер обійдеться польському клубу в 10 тисяч євро

Антисемітський банер обійдеться польському клубу в 10 тисяч євро

Варшавський футбольний клуб "Легія" зобов'язаний виплатити десять тисяч євро штрафу УЄФА за антисемітський банер, розгорнутий польськими фанатами у матчі Ліги Європи проти ізраїльського "Хапоеля".

Під час матчу з тель-авівським клубом варшавські ультрас, які славляться своїми радикальними правими поглядами, вивісили банер з написом "Джихад, Легія" псевдоарабскім листом. Супроводжувало банер модульне шоу в кольорах прапора Палестини, в якому брала участь повністю заповнена фанатська трибуна - кілька тисяч чоловік.

Таким чином, прихильники "Легії" висловили свою неприязнь до ізраїльтян натяком на підтримку арабських повстанців. Варто зазначити, що багато ультраправих польських фанатів підтримують багаторічну боротьбу палестинців проти ізраїльтян на Близькому Сході.

Незважаючи на відсутність явної образи ізраїльтян на банері, він був визнаний УЄФА провокаційним і таким, що розпалює міжнаціональну ворожнечу. Варшавський клуб змушений буде заплатити 10 000 євро штрафу за поведінку своїх фанатів.

Вболівальники варшавської "Легії" знамениті своєю буйною вдачею. У 2007-му році під час єврокубкового матчу з вільнюською "Ветрою" польські ультрас рознесли невеликий стадіон литовського клубу і влаштували масштабну бійку з поліцією, за що "Легія" була оштрафована і на кілька років була позбавлена ??права брати участь в єврокубках.

Зараз ви читаєте новину «Антисемітський банер обійдеться польському клубу в 10 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути