вівторок, 03 серпня 2021 21:00

Аллу Черкасову тренують чоловік та син

Аллу Черкасову тренують чоловік та син
Алла Черкасова впевнено виграла боротьбу за бронзу. Фото: НОК України

Борчиня Алла Черкасова здобула для України сьому медаль. Вона завоювала бронзу в класичній боротьбі в категорії до 68 кг. Алла поклала олімпійську чемпіонку Ріо японку Сару Досе на лопатки (туше).

Розповідаємо про медалістку.

Алла народилася у Львові. Пробувала себе в дзюдо, в танцях, тенісі, ходила на театральний гурток. Але ніде надовго не затримувалася. Двоюрідна сестра займалась боротьбою і почала показувати майбутній призерці Олімпіади прийоми. Аллу це зацікавило.

До борцівської зали вона прийшла у 14 років. Досить довго не показувала результатів і на перші міжнародні змагання поїхала аж у 19 років. Були моменти, коли збиралась кидати боротьбу. І лише в 21 рік здобула бронзу дорослого чемпіонату світу.

Першим тренером був Андрій Пістун. Він привчив до графіку, налагодженого тренувального процесу, режиму. Такий підхід давав результати. Згодом спортсменка переїхала до Києва.

Алла вийшла заміж, народила сина. Чоловік спортсменки – Олексій Мельник працює тренером у спортивній школі. Свого часу він тренував свою сестру – олімпійську чемпіонку Ірину Мерлені.

Алла каже, що зараз у неї з`явився другий тренер – син. Він з дитинства в залі, на тренуваннях, і також почав займатися боротьбою. Тепер вказує на помилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкасова виграла п'яту "бронзу" на Олімпіаді для збірної України

Алла – чемпіонка світу 2018 року та чемпіонка Європи 2019 року. Кілька разів була призером світової та європейської першостей. Спортсменка каже, що нинішня Олімпіада для неї остання.

На Олімпіаду-2020 Черкасова потрапила за вибором тренерського штабу збірної України. Ліцензію у вазі до 68 кг для України здобула саме вона за підсумками чемпіонату світу-2019.

Зараз ви читаєте новину «Аллу Черкасову тренують чоловік та син». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути