четвер, 20 липня 2017 11:59

Академія "Шахтаря" працюватиме за методами "Барселони"

Академія "Шахтаря" працюватиме за методами "Барселони"
"Разом ми зможемо досягти мети, щоб Академія "Шахтаря" була найкращою в Європі" - Раффо

Відбулося офіційне представлення нового директора Академії "Шахтаря" Хорхе Раффо. Генеральний директор клубу Сергій Палкін вручив аргентинському фахівцеві іменну футболку.

Раніше аргентинець працював в академії "Барселони" в Аргентині.

"Думаю, разом ми зможемо досягти мети, щоб Академія "гірників" була найкращою в Європі. Упевнений, взявши за основу методологію роботи "Барселони" з виховання молодих футболістів, ми доб'ємося результату і якісно підготуємо гравців для першої команди", - цитує Раффо офіційний сайт "Шахтаря".

"Розумію, що людина, яка переїжджає в нову країну, стикається з іншою культурою, ментальністю. Ми ж постараємося домогтися того, щоб поступово підготувати футболістів належним чином, і вони показували свою креативність, були виконавцями різного стилю, діяли на всіляких позиціях. Будемо покращувати їх характеристики. Це не тільки позначиться на команді в цілому, але і допоможе самим вихованцям прогресувати, що дозволить опинитися у першій команді. У цьому і полягає мета підготовки будь-якого молодого гравця".

"Барселона" за багато років виробила певну філософію і згодом її втілила в життя. Знамените покоління "Барселони", вже десятиліття приносить плоди, створювалося майже 30 років. Проте я впевнений, що навіть один день - це крок вперед. У найближчому майбутньому ми побачимо, що "Шахтар" бажає виконати такі кроки".

"Коли вперше почув про "Шахтар"? Для мене вихідною точкою був 2009 рік: тоді "Шахтар" став володарем Кубка УЄФА. У тому сезоні "гірники" голосно заявили про себе. До речі, в суботу команда виграла Суперкубок України, а в неділю, як мені розповіли друзі і рідні, по аргентинському телебаченню показували повтори забитих в цьому поєдинку м'ячів. Думаю, за останні роки "Шахтар" став найзнаменитішим і найбільш впізнаваним клубом України. Зазначу якість футболістів, які приїжджають в клуб зокрема з Латинської Америки, і результати. Також важливу роль в лані популярності грає постійна участь донеччан у Лізі чемпіонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аргентинець очолив академію "Шахтаря"

Раффо замінив в Аакадемії "Шахтаря" 40-річного вітчизняного фахівця Олександра Фундерата.

Зараз ви читаєте новину «Академія "Шахтаря" працюватиме за методами "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути