вівторок, 12 липня 2011 11:59

"Я зрозумів, що мені краще залишити "Металіст" - Олійник

"Я зрозумів, що мені краще залишити "Металіст" - Олійник

Півзахисник харківського "Металіста" Денис Олійник став гравцем дніпропетровського "Дніпра". Вчора футболіст спостерігав за матчем своєї нової команди проти київського "Арсенала". Матч закінчився з рахунком — 3:3.

"Сьогодні я підписав контракт з "Дніпром" і дивився матч як гравець дніпропетровців, - каже Олійник після гри. - Переживав за команду. Ми пропустили два м'ячі, але знайшли у собі сили відігратися. Вважаю, це негативний результат для "Дніпра". Я дуже радий за Олексія Антонова. Він відзначився "дублем". У нього був важкий період у "Металісті", але зараз він знайшов себе. Щодо конкуренції, то у таких командах, як "Динамо", "Дніпро", "Шахтар" і "Металіст" дуже багато сильних футболістів на кожну позицію. Не хочу нікого виділяти серед конкурентів. Моє завдання — доводити на кожному тренуванні своє місце на полі. У "Дніпрі" дуже великий підбір атакуючих футболістів. Чим вища конкуренція, тим футболісти краще прогресують. Коли вона відсутня, то можеш розслабитися."

Як виник варіант з "Дніпром"?

"Все йшло через мого менеджера Андрія Головаша. Знав, що був інтерес "Дніпра". Президенти клубів спілкувалися між собою і домовилися. Я зрозумів, що мені краще залишити "Металіст". Мені натякнули, що у Харкові мені буде важко грати. Я не міг домовитися з "Металістом" по контракту. Питання було не у фінансах. Воно полягало в іншому. Харків зміг добре заробити на моєму трансфері ("Дніпро" заплатив за футболіста 10 мільйонів євро). Якби я залишився у команді, то навіть через півроку вони не змогли б продати мене за такі кошти. Я радий, що все так закінчилося. Контракт з "Дніпром" я підписав на три роки. Гратиму під 11-м номером."

Які ще варіанти продовження кар'єри ви мали?

"Цим питанням займається мій менеджер. Він мені ніколи не говорить, поки справа не доходить до якогось логічного завершення. Я міг піти з "Металіста" ще взимку, але тоді ми вирішили нікуди не переходити."

Коли зможете дебютувати за "Дніпро"?

"Сподіваюсь, скоро всі питання пов'язані з моїм трансфером вирішаться і я вже гратиму. Мені дали зрозуміти, що є велика ймовірність моєї участі у матчі з "Кривбасом".

Спілкувалися з наставником дніпропетровців Хуанде Рамосом?

"З тренером я ще особисто не говорив. Це робив мій агент. Наставник "Дніпра" хотів, щоб команда мене купила. Тепер хочу виправдати його довіру. Думаю, проблем з адаптацією у мене не буде. Я знаю дуже багатьох футболістів "Дніпра", особливо гравців збірної України."

З "Металістом" вже попрощалися?

"Так. Поговорив з гравцями і головним тренером команди. Тепер побачимося з ними, коли гратимемо один проти одного."

Як вболівальники обох команд відреагували на ваш перехід?

"Я б хотів, щоб вболівальники "Металіста" мене зрозуміли. Я намагався їм пояснити всю ситуацію, яка виникла. Сподіваюсь я знайду спільну мову і з фанатами "Дніпра". Я готовий піти на розмову з ними, якщо це буде потрібно. Думаю, мене зрозуміють. Тепер я гравець "Дніпра" і віддаватиму всі сили на футбольному полі, щоб команда досягла позитивного результату."

Сім'ю заберете з собою?

"Звичайно. Тільки підшукаю помешкання і відразу перевезу."

Ще одним новачком "Дніпра" став форвард "Динамо" Роман Зозуля. Сума трансферу не розголошується.

Зараз ви читаєте новину «"Я зрозумів, що мені краще залишити "Металіст" - Олійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути