Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2011 09:00

"Аякс" став чемпіоном Нідерландів у день народження Франка де Бура

"Аякс" став чемпіоном Нідерландів у день народження Франка де Бура

Свій перший за сім років чемпіонський титул "Аякс" здобув у заключному турі завдяки перемозі над головним конкурентом - "Твенте".

Особливого шарму перемозі "Аякса" з рахунком 3:1 додав той факт, що тренер амстердамців Франк де Бур святкував свій 41-й день народження. Безумовно, його підопічні також прагнули помститися "Твенте" за поразку в фіналі Кубку Нідерландів на минулому тижні.

Як і у вирішальному двобої за кубок, амстердамці під час поєдинку здобули фору в два голи. Сім де Йонг відкрив рахунок на 23-й хвилині, а на самому початку другої половини Денні Ландзат зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Грегорі ван дер Віла. Надія на порятунок у "Твенте", якому було достатньо не програти, з'явилася після гола Тео Янсcена дві хвилини потому, проте останнє слово в цьому матчі та в чемпіонській гонці залишилося за де Йонгом, який за 12 хвилин до кінця оформив дубль.

Після фінального свистка гравці амстердамського клубу на честь 30-ї перемоги в національній першості вбралися в спеціально підготовлені майки з трьома чемпіонськими зірками. "Цей матч цілком міг завершитися інакше, - визнав де Бур. - Але, гадаю, ми свою перемогу заслужили. У кінцівці в нас виникли проблеми, але з такою молодою командою це цілком природно".

"Я не міг побажати кращого подарунка на день народження, - продовжив колишній захисник "Аякса" і "Барселони", котрий 6 грудня змінив біля керма амстердамського клубу Мартіна Йола. - Але так нашим уболівальникам навіть приємніше. Вони так довго чекали титулу, і - будь ласка - 30-е чемпіонство наше. Це фантастика! Всі в Амстердамі буквально марили третьою зіркою, і ось нарешті вона є".

"Дуже багатьом гравцям нашої команди по 19-20 років. Вони раніше ніколи не стикалися з таким тиском і щастям, яке нахлинуло після перемоги. Кілька тижнів тому в ролі найсильнішої команди Нідерландів нас ніхто серйозно не сприймав, але ми перемогли, і я цим дуже пишаюся", - додав тренер "Аякса".

Сім де Йонг зізнався, що після гола "Твенте" в його душу закралися сумніви, але в підсумку він разом із командою все-таки обійшов колектив, де грає його брат Люк. "Ми непогано розпочали, але суперник створив кілька моментів і потім забив. У ці хвилини ти починаєш думати: "Ні! Тільки не знову". Але цього разу ми зуміли втримати перемогу. Кілька останніх матчів вийшли для нас не найлегшими, але ми - чемпіони, і неважливо, як саме ми опинилися на вершині. Думаю, в глибині душі Люк за мене порадів", - розповів півзахисник "Аякса".

Перемога в чемпіонаті гарантувала "Аяксу" путівку в груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА. Що стосується "Твенте", який фінішував на два очки попереду ПСВ, він розпочне боротьбу в найпрестижнішому єврокубку з третього відбірного раунду.

Зараз ви читаєте новину «"Аякс" став чемпіоном Нідерландів у день народження Франка де Бура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути