вівторок, 26 листопада 2013 00:12

"Приємно, що Янукович підтримує разом з народом збірну" - Ярмоленко і Безус зустрілися зі студентами
54

Фото: Євген САВЧУК

Півзахисники "Динамо" Андрій Ярмоленко і Роман Безус поспілкувалися зі студентами Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова. Зустріч відбулася 25 листопада в актовому залі головного корпусу вузу.

Зал заповнений приблизно наполовину. Студенти в піднесеному настрої, постійно жартують між собою. Пару людей прийшли в одязі з логотипами "Динамо" і збірної України. У першому ряду - дівчина з синьо-жовтим прапором на плечах.

На сцені стоять два столики. На кожному по пляшці мінералки і склянки. Трохи пізніше на них кладуть по футболці збірної України. Поряд з однією з них - динамівський шарф.

У залі з'являється молода людина з пачкою листівок жовтого і помаранчевого кольорів. Швидко їх роздає. У них - заклик "забити на пари" і стати учасником попереджувального страйку з приводу рішення уряду про призупинення підписання асоціації з ЄС.

Початок затримується на півгодини. Футболісти застрягли не тільки в пробці, а й у ректора вузу. Останній, за словами ведучого зустрічі, виявився дуже гостинним.

"Ви тим часом продумайте питання нашим гостям. У нас дві футболки збірної України. Одну гравці подарують університету, друга дістанеться автору найкращого запитання", - говорить він. Показує на стопку з примірниками клубного динамівського журналу.

"Кожен отримає такий в подарунок, а футболісти поставлять свої автографи" , - додає він.

Тим часом у залі з'являються Андрій Ярмоленко і Роман Безус. Одягнені обидва в сині джинси. На Андрієві чорна футболка, на Романі - картата сорочка з довгим рукавом. Входять під оплески присутніх і пісню "Динамо - Динамо". Гравців супроводжує проректор університету Богдан Андрусишин.

З футболістів першим слово бере Ярмоленко.

"Здрастуйте, хлопці, - публіка реагує бурхливими вигуками з оплесками. - Радий всіх бачити, вибачте, що трохи запізнилися: пробки".

"Запізнилися не через пробки: Андрюха довго збирався, - "здає" друга Безус. Зал сміється. - Це жарт, звичайно. Насправді радий усіх бачити. Сподіваюся, сподобається наша зустріч. Буду радий відповісти на всі питання".

Ведучий цікавиться, хто готовий запитувати. Добровольців немає. Знову бере на себе ініціативу і цікавиться, коли "Динамо" поверне лідерство і боротиметься за чемпіонське золото. І яка в команді атмосфера.

" Нормальна. І завжди так було. А те, що на п'ятому місці, не подобається нікому. Нам в тому числі. Можна шукати причини один в одному, але потрібно дивитися в першу чергу на себе. Тренуватися , працювати і тоді прийде результат" , - каже Андрій.

Богдан Андрусишин запитує, що змусило прийти у футбол і вийти на сьогоднішній рівень.

"Любов до футболу і приклад батька, який грав у нього, любив, став дитячим тренером і прищепив цю любов до мене. Скільки себе пам'ятаю, завжди був з м'ячем" - українською відповідає Роман Безус.

"Закохався в цю гру з дитинства, а років у сім-вісім попровсив батьків відвести в секцію футболу. Так все пішло і поїхало", - додав Ярмоленко.

Тим часом зал дозрів для питань. Поцікавилися у Андрія, під керівництвом якого з трьох тренерів працювалося найкраще.

"Можеш футболку відразу забирати, - зал вибухнув сміхом. - А якщо чесно, то з усіма комфортно працювати і про всіх можу сказати тільки хороше. У когось краще виходило, у когось гірше, але поганого нічого не можу сказати. Хто був кумиром у дитинстві? Як і у всіх хлопців мого віку це був Андрій Шевченко".

"А мене з дитинства вчили не робити собі кумирів. І, напевно, тому форму батьки дарували без номера", - сказав Безус.

Один з присутніх журналістів запитав про ставлення до "розносу" Віталієм Кварцяним своїх гравців у роздягальні після матчу з "Динамо". Нагадаємо, один з гравців луцької команди виклав в інтернет запис "гарячої" бесіди тренера з гравцями.

"Особисто у мене такого не було, - каже Ярмоленко. - Кожен тренер сам вважає, як йому донести свою думку до хлопців. Мені важко судити людину".

"У мене теж не було таких історій. Цікаво було б послухати, що було після "Таврії", коли зіграли 2:2, виграючи по ходу матчу. Жарт, звичайно. Але в Кварцяного таке не вперше. Мабуть, така манера роботи. Але в будь-якому разі, те, що говорить тренер, не повинно виноситися з хати. І те, що виклали цей запис в інтернет, неправильно", - додав Безус.

Запитали про стосунки з легіонерами.

"Нормально, тільки спілкуватися важко, англійську погано знаю", - сказав Безус.

"Я англійську теж не знаю. Нормально спілкуємося. Мовний бар'єр десь заважає", - додав Ярмоленко. - Їхати грати за кордон? Своє найближче майбутнє пов'язую з "Динамо". Тут отримую задоволення як від життя, так і від футболу. І поки не бачу сенсу щось змінювати. Ми вже кілька років не можемо виграти чемпіонат, і я хочу змінити цю чорну смугу".

"Хочу грати і частіше потрапляти до складу. А далі буде видно. Виграємо титул - можна буде думати про те, щоб кудись перейти. Фоменко? Думаю, кожен футболіст буде радий, якщо він залишиться в збірній", - сказав Роман Безус.

"Відхід Блохіна зі збірної? Він тут ні до чого. Після Англії нас носили на руках, і ми, напевно, трохи розслабилися. Це позначилося в наступних двох іграх" , - вважає Ярмоленко.

"Янукович? Приємно, що президент приходить на ігри і підтримує разом з народом нашу збірну", - сказав він. Зал сміється і аплодує.

Запитали, як дівчата намагалися привернути до себе увагу.

"Я не романтик, до того ж вже давно одружений. Отже нічого вже й не пригадаю" , - сказав Ярмоленко.

"У мене був випадок ще в Полтаві. Приїхала на матч моя, на той момент, майбутня дружина. А якась дівчина вирізала плакат з моїм прізвищем, номером і сердечком. Довелося з'ясовувати стосунки зі своєю половиною, але все закінчилося нормально", - сказав Роман.

Ярмоленка запитали, в який клуб УПЛ він ніколи б не перейшов.

"У "Шахтар", - ввів у екстаз аудиторію Андрій. "Я теж" - додав Роман.

"Об'єднаний чемпіонат? Тут дві сторони медалі. З одного боку, хотілося б спробувати. Сильніші команди, більше глядачів, напевно, було б. З іншого - у своїй країні має бути свій український чемпіонат", - сказав Безус.

"Найголовніше - щоб не помер футбол в Україні. Якщо буде грати вісім команд з восьми міст, що буде з іншими? Сама ідея подобається, і глядачам було б цікаво подивитися на кращі команди України і Росії", - додав Ярмоленко.

Роман тим часом налив мінералки собі та Андрію. Обидва, символічно цокаючись, випили те, що було у склянках.

Стосовно претендентів на "Золотий м'яч", думка футболістів розділилася: Ярмоленко за Рібері, Безус - за Кріштіану Роналду.

Визначивши краще запитання, гравці вручили його автору футболку з автографами. Ще одна дісталася вузу.

Після цього Богдан Андрусишин запросив футболістів на навчання. Вручив пам'ятні сувеніри та медалі "Драгоманівська сім'я". Для дистанційного навчання кожному футболісту подарували по ноутбуку.

Зустріч завершилася тривалою автограф і фотосесією, яка затягнулася: охочих вишикувалася солідна черга.

Зараз ви читаєте новину «"Приємно, що Янукович підтримує разом з народом збірну" - Ярмоленко і Безус зустрілися зі студентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути