понеділок, 22 липня 2013 16:24

Григоришин став меценатом українських плавців
24

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Володар золотої нагороди чемпіонату світу з плавання отримає 250 тисяч гривень. Срібний призер матиме 150 тисяч гривень. Бронзову медаль оцінили у 100 тисяч гривень. Такий призовий фонд затвердили для українських плавців перед турніром у Барселоні.

Збірну України на чемпіонаті світу представлятимуть 11 плавців. 8 спортсменів (Ігор Борисик, Андрій Говоров, Ганна Дзеркаль, Дарина Зевіна, Марія Лівер, Вікторія Солнцева, Сергій Фролов та Максим Шемберев) змагатимуться у басейні, а троє (Ольга Береснєва, Ігор Снітко та Ігор Червінський) - на відкритій воді. Там змагання почалися ще 20 липня.

"Ми сьогодні зібралися тут, щоб благословити нашу збірну на участь у чемпіонаті світу, - каже на прес-конференції перший віце-президент, голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський. - Ми не вимагаємо з наших плавців, щоб вони кров з носа привезли медалі. Головне, набратися необхідного досвіду і підготуватися до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Там нашим пріоритетним завданням є завоювання двох медалей.

Для досягнення цієї мети ми відділилися від держави. Федерація плавання України підписала договір про партнерство з міністерством молоді та спорту, де чітко прописані функції кожної зі сторін. У нас партнерські стосунки і повне взаєморозуміння.

Також радий повідомити, що у нас з'явився меценат. Це група компаній "Енергетичний стандарт" та її президент Костянтин Григоришин. Ми сподіваємося, що з його появою для наших спортсменів будуть створені всі необхідні умови. Меценат також затвердив призовий фонд для наших плавців за виграні медалі."

У збірної також з'явився новий спонсор з екіпірування. Ним стала компанія Head swimming.

"Ми підписали з Head унікальний спонсорський контракт на чотири роки і на суму в 300 тисяч євро, - продовжує Качуровський. - Організувати переговори з першого етапу нам допоміг Андрій Говоров.

Додам, що за кожним спортсменом залишається свобода вибору будь-якого плавального костюма."

Також Качуровський зазначив, що Україна візьме участь у конкурсі на отримання права провести чемпіонат Європи з плавання у 2018 році.

"Нам приємно працювати з Федерацією плавання України. У нас все по-чоловічому, - каже перший заступник міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко. - Керівництво готове шукати позабюджетне фінансування, а не тільки випрошувати кошти у держави чи забирати їх в інших федерації.

Плавцям бажаю триматися правильних людей та орієнтирів. Вдалого вам виступу на чемпіонату світу у Барселоні. Пам'ятайте, що це насамперед свято," - сказав Глущенко.

На двох останніх міжнародних змаганнях українські плавці завоювали 10 медалей. П'ять нагород спортсмени привезли з чемпіонату Європи серед юніорів. Стільки ж здобули на Універсіаді в Казані.

"Це свідчить про хорошу підготовку наших плавців, - каже голова тренерської ради Федерації плавання України Андрій Сердінов. - Всі спортсмени повністю виконали план підготовки до змагань. Основна частина плавців тренувалася під нашим керівництвом. Андрій Говоров працював за індивідуальним планом зі своїм наставником в Італії, а в Максима Шемберева німецький тренер, із яким він займався в Австрії".

Додамо, що чемпіонат світу з водних видів спорту проходить у Барселоні з 19 липня по 4 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Григоришин став меценатом українських плавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути