неділя, 01 вересня 2013 12:34

Військовий форт часів Наполеона III перетворили у розкішний готель посеред моря
22

Фото: Фото: udivitelno.com

У сучасному світі готельна індустрія досягла такого рівня розвитку , що здатна задовольнити запити і фантазії будь-якої - навіть найбільш вимогливої - людини. Особливою популярністю сьогодні користуються незвичайні готелі, що руйнують уявлення про стандартний відпочинок. До числа таких готелів можна віднести Spitbank Fort Hotel, розташований в Солент (протока на півночі Ла-Маншу, що розділяє Великобританію і острів Уайт ), поруч з Портсмутом, Англія. Він являє собою справжнісінький морський оборонний форт, будівництво якого почалося в 1861 році за наказом лорда Палмерстона, тодішнього британського прем'єр -міністра. Коли стало відомо, що Наполеон III отримав титул імператора Франції, лорд прийняв рішення побудувати три оборонних форти з метою захисту гавані Портсмута від можливих нападів французів. Через деякий час у зв'язку в розглядом інших варіантів захисту підходів до гавані і протоки Солент будівництво форту Spitbank було ненадовго призупинено. Незабаром роботи поновилися, і в 1878 році його зведення завершилося.

Захищати Портсмут від наступів французького флоту форту Spitbank так і не довелося , але він був його надійним захистом під час Другої світової війни, коли довелося протистояти нацистським кораблям. В результаті бою ворожі кораблі були знищені, а форт серйозно постраждав від нацистських бомб. У 1982 році Міністерство оборони зняло Spitbank Fort з експлуатації, після чого він був переданий приватній особі. Деякий час там розташовувався музей, знімалися реаліті -шоу, проходили різні фестивалі, але вже в 2009 році його продали з аукціону за більш ніж 1 мільйон фунтів стерлінгів. Власником форту став британський підприємець Майк Клер, володар двох сусідніх фортів ( Horse Sand Fort і No Man's Land Fort ), який і вирішив перетворити Spitbank Fort в розкішний готель. Сусідні форти він планує переробити у військово-морський музей і спа-центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Строгість форм і мінімум деталей - резиденція Джорджо Армані в Альпах

У 2010 році форт Spitbank піддався масштабним ремонтним роботам - його відреставрували, відновили, модернізували, але при цьому зберегли унікальні історичні риси. Загальна сума, витрачена на реставрацію будівлі, склала 3 млн фунтів ( 4850000 доларів). Можна з упевненістю сказати, що такі величезні гроші були витрачені не даремно: Royal Institute of British Architects Award нагородив готель Spitbank Fort премією в галузі дизайну.

Spitbank Fort Hotel - це вісім прекрасних двомісних номерів в стилі вікторіанської епохи, спальня люкс, три ресторани, три бари, тераса, камінний зал, винний льох, солярій, сауна, гарячий басейн на даху і внутрішній дворик. Стеля і стіни в номерах залишилися у своєму первісному вигляді : цегляними, непокритими обробкою. Отвори , в яких колись стояли гармати , тепер перетворилися у вікна , що відкривають мальовничий вид на море. У минулі часи в будівлі мешкало 150 солдатів, сьогодні ж він може вмістити лише близько 20 гостей.

Зараз ви читаєте новину «Військовий форт часів Наполеона III перетворили у розкішний готель посеред моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути