понеділок, 09 листопада 2015 17:06

У Росії вирішили довічно заблокувати найбільший торрент-трекер

У Росії вирішили довічно заблокувати найбільший торрент-трекер

Московський міський суд довічно заблокує один із найпопулярніших ресурсів російськомовного інтернету торрент-трекер Rutracker.org. Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на повідомлення суду.

"Сьогодні розглянуто позов про довічне блокування. Позовна заява ТОВ "Видавництво "ЕКСМО" до корпорації "Дримторент" задоволено. Винесено рішення про довічне блокування ресурсу", - повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Мосміськсуду.

Зазначається, що рішення суду підлягає виконанню лише після вступу в законну силу, тобто або після розгляду скарги на нього, або після закінчення 30 днів.

"ЕКСМО" подало в суд на RuTracker у липні через роздачі книг Гая Юлія Орловського, Василя Головачова, Алекса Орлова і Олексія Калугіна.

Також з торрент-трекером судиться Національна федерація музичної індустрії (НФМІ) та інші правовласники. У переговорах заявників і Rutracker брав участь Роскомнадзор, однак за словами глави цього відомства Вадима Ампелонского, вирішити конфлікт мирним шляхом не вдалося, оскільки ресурс відмовився вилучати спірний контент в повному обсязі.

Після подачі позовів, які погрожували закриттям сайту, Rutracker провів опитування серед своїх відвідувачів. Адміністрація ресурсу запропонувала вибір: змиритися з видаленням спірних роздач заради існування сайту або ж залишити файли і шукати способи обходу блокування. За перший варіант з видаленням роздач проголосувало 33%, тоді як більшість - 66% - висловилися за відмову виконати вимоги правовласників.

Нагадаємо, за допомого BitTorrent-трекера RuTracker можна скачати фільми, серіали, музику, книги та програмне забезпечення, в тому числі і в обхід правовласників. Кількість користувачів цього сайту перевищує 14 мільйонів осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вирішили довічно заблокувати найбільший торрент-трекер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути