четвер, 05 липня 2018 11:54

Будуємо екосистему - "батько інтернету" працює над новим проектом

Будуємо екосистему - "батько інтернету" працює над новим проектом
"Батько Інтернету" працює над блокчейн-проектом. Фото: Vanity Fair

"Батько інтернету" працює над блокчейн-проектом.

Тім Бернерс-Лі разом із некомерційним консорціумом World Wide Web вже 2 роки працюють над проектом Solid, передає Аltcoin.info.

Solid має децентралізувати інтернет, щоб його контролювали користувачі, а не корпорації. Це проект з відкритим вихідним кодом, в який кожен зможе приєднатися і внести свій вклад.

"У лабораторії є люди, які намагаються представити, як змінити інтернет. Що станеться, якщо ми надамо людям конфіденційність і дамо контроль над їхніми даними. Ми будуємо цілу екосистему", - каже Бернерс-Лі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вікіпедія на знак протесту припинила працювати в Європі

Намір Бернерса-Лі і Solid забрати у великих інтернет-компаній владу над особистими даними користувачів стосується Google, Amazon, Facebook і їм подібним. Контролюючи власні дані, користувачі зможуть вибирати, як їх використовувати, передає Vanity Fair.

Solid існує кілька років, але прогрес був не великий. Недавно Бернерс-Лі та його команда подолали важливий етап, і робота прискорилася. Пристрасть "батька інтернету" до проекту змагається з пристрастю до оригінального розвитку мережі 3 десятиліття тому.

Український стартап AxDraft розробив платформу, яка допомагає безкоштовно і швидко підготувати документи для захисту прав споживачів на отримання інформації.

Зараз ви читаєте новину «Будуємо екосистему - "батько інтернету" працює над новим проектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути